Haberler

Samsun'da 56 Emniyet Mensubu Adliyeye Sevk Edildi

Samsun'da darbe girişiminin ardından gözaltına alınan aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 56 polis bugün adliyeye sevk edildi.

Samsun'da darbe girişiminin ardından gözaltına alınan aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 56 polis bugün adliyeye sevk edildi. Öte yandan ilçelerde gözaltına alınıp dün adliyeye çıkarılan 17 polisten 12'si tutuklandı. 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 'Darbeyi övmek' iddiasıyla da, bir internet sitesinin sahibi gazeteci gözaltına alındı.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından harekete geçen Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde polise yönelik operasyon başlattı. Operasyon kapsamında  ikinci sınıf emniyet müdürü, üçüncü sınıf emniyet müdürü, dördüncü sınıf emniyet müdürü, emniyet amiri, başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, polis memuru ve bekçi olmak üzere 56 emniyet mensubu gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün iki otobüsle Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

12 POLİS, 4 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Öte yandan Samsun'un Ladik, Terme ve Bafra ilçelerinde gözaltına alınan ve içlerinde rütbelilerin de bulunduğu 17 polisten 12'si dün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. 5 polis ise adli kontrol şartıyla serbet bırakıldı.

Salıpazarı İlçesi'nde darbe girişimi sonrası gözaltına alınan 9 öğretmenden 4'nün tutuklandığı, 5'nin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi. Ayrıca Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bugün yaptığı operasyonda, iş adamı ve esnaf 19 kişiyi gözaltına aldı.

BİR GAZETECİ GÖZALTINDA

Samsun'da yayın yapan bir internet sitesinin sahibi gazeteci M.Ç. de polis tarafından 'darbeyi övmek' suçundan gözaltına alındı. Gazetecinin Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğıü'nde sorgusunun devam ettiği belirtildi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title