Haberler

Samsun'da 4 Milyarlık Devlet Yatırımı Devam Ediyor

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'da 210 projede yaklaşık 4 milyarlık liralık yatırımın devam ettiğini söyledi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'da 210 projede yaklaşık 4 milyarlık liralık yatırımın devam ettiğini söyledi.

İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Vali Hüseyin Aksoy, Samsun'da devam eden devlet yatırımları hakkında bilgi verdi. Aksoy açıklamasında, " Samsun'da önceki yıllardan devam eden ve halen inşaat halinde olan toplam 210 projede yaklaşık olarak 4 milyarlık liralık yatırım devam ediyor. Tarımdan spora, sağlıktan eğitime birçok alanda önemli yatırımlar ve hizmetler Samsun'da hayat buluyor. Değişik sektörlerde olan bu çalışmalara baktığımızda birçok önemli yatırımın Samsun'da gerçekleştiğini görüyoruz. 2013 Haziran ayında yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak adına bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdik. Bu tanıtımda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'e ' Samsun 223 Dev Projeyle Hazırlanıyor' sloganıyla bu tanıtımımızı gerçekleştirdik. Yatırımlarımızı da bir kitapçık haline getirip tüm kamuoyuyla paylaştık. 2013 yılında yapılan bu toplantıdan sonra bu kitapçıklarda yer alan birçok çalışma tamamlandı. Samsun 2014 yılına önemli yatırım çalışmalarıyla hızlı bir giriş yaptı" dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YATIRIMLARI

Samsun'un spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Vali Aksoy, "Spor yatımlarında Samsun'da önemli yatırımlar gerçekleşiyor ve Samsun, 'spor kenti' olma yolunda hızla ilerliyor. Samsun'da devam eden çalışmalar tamamlandığında Samsun spor anlamında önemli kentlerden birisi olacaktır. Tekkeköy ilçesinde 33 bin 919 kişilik yeni 19 Mayıs Stadyumu inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 126 milyonluk bir yatırım bedeli var. Bu inşaatta temel seviyeler tamamlandı. Artık inşaat boyutlarını görmek mümkün. Önemli bir aksama olmadığı takdirde 2015 yılı içerisinde bu inşaatında tamamlanmasını öngörüyoruz. Akdağ Kayak Merkezimizde Gençlik ve Spor Bakanlığımız bir eğitim binası inşaatını başlattı. Temeli atıldı ve bodrum katı tamamlanmak üzere. Bu tamamlandığında gençlerimiz için bölgede bir eğitim alanı da yapılmış olacak. OMÜ' de beden eğitimi ve spor fakültemiz kapsamında Ladik Akdağ'da bir eğitim binasının yapılması için ihale bitirildi ve bina inşasına başlandı. Burası da üniversite gençlerimiz için bir eğitim merkezi haline gelecek. Akdağ, kayak sporunun yapıldığı ve derslerinin alındığı önemli bir yer konumuna gelmiş olacak" diye konuştu.

OMÜ YATIRIMLARI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) yatırımları hakkında bilgi veren Vali Hüseyin Aksoy, "Özellikle Samsun bir üniversite ve eğitim şehridir. OMÜ'nün 45 bini aşan öğrenci potansiyeli var. Bu bağlamda Kredi Yurtlar Kurumumuz Samsun'da önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. 4 bin yatak kapasitesine ulaşan yurtlarımız merkezde ve ilçelerde devam ediyor. Toplam 6 ayrı projenin yaklaşık maliyeti 152 milyon lira tutarındadır. Bu da konaklamada bize avantaj sağlayacaktır. Taleplerin önemli bir kısmını karşılayacaktır. OMÜ'nün çeşitli yatırımlarıyla 63 milyon liralık yatırımları 2014 yılı içerisinde de gerçekleşecek. Birçok ilçemizde ve ilimizde OMÜ'ye bağlı yeni yatırımları önümüzdeki süreç içerisinde hayata geçirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşamış olacağız. OMÜ ayrıca Havza ilçemizde termal kaynakları değerlendirmek ve sağlık alanında bunlardan faydalanmak adına bir fizik tedavi hastanesinin yapımının ihalesini gerçekleştirdi. Bu hastane tamamlandığında termal anlamda sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğimiz bir tesise OMÜ aracılığıyla kavuşmuş olacağız" açıklamasında bulundu.

MİLLİ EĞİTİM YATIRIMLARI

Samsun'a milli eğitim alanında da yatırımlar yapıldığını söyleyen Vali Aksoy, "Samsun'da eğitimde de önemli hizmetler gerçekleştiriliyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde devam eden derslik sayımız 756'dır. Bu sayıları önceki yıllarda ve yeni alınan önemli yatırımlar olarak ifade edebiliriz. Bunun dışında 9 ayrı öğrenci pansiyonu inşaatı da devam etmektedir. Kapasite itibariyle bakıldığı zaman bin 900 kapasitesi vardır" şeklinde konuştu.

SAĞLIK YATIRIMLARI

Sağlıkta özel ve kamu yatırımlarının önemli bir boyutlarda olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, Samsun'un sağlık alanının da ihtiyaç duyduğu önemli bir hizmeti Samsun'a kazandıracaklarını kaydetti. Aksoy, "Sağlık alanında da Samsun yatırımlarda önemli bir konumdadır. Samsun sağlık kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Özel ve kamunun yatırımları önemli boyutlara ulaşmış durumda. Bu bağlam da Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda yapılan yatırımlar devam ediyor. Vezirköprü, Havza ve Terme'de yeni hastane inşaatlarının ihaleleri yapıldı. Asarcık, Çarşamba inşaatları devam ediyor. Samsun'da kamu özel ortaklı yapılması planlanan hastane alanı da arsa çalışmaları tamamlandı ve ihale noktasına kadar gelmiş durumdadır. Samsun'da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi 200 yataklı, Ladik Devlet Hastanesi 30 yataklı, Çarşamba Devlet Hastanesi 200 yataklı, Asarcık ilçe hastanemiz 20 yataklı olmak üzere inşaatları devam ediyor. Bunlardan Vezirköprü Hastanemiz 150 yataklı ve diş birimi olarak ilahe edildi. Havza ve Terme Devlet Hastanelerimiz ise 75'er yataklı olarak ihale edildi. Bunların dışında Sağlık Kampüsü çalışması bin 150 yatak olarak öngörülüyor. Bu da önümüzdeki süreç içerisinde Samsun'un sağlık alanında ihtiyaç duyduğu önemli bir hizmeti samsun'a kazandırmış olacak" ifadelerini kullandı.

KARAYOLLARI YATIRIMLARI

Samsun Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün 1 milyar 400 milyona yakın bir yatırımı olduğunu belirten Vali Aksoy, "Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün Samsun'un ulaşım alt yapısını daha iyi bir noktaya taşımak üzere önemli çalışmaları var. Samsun-Ankara kara yolunun Samsun sınırları içerisindeki bölümünün, bölünmüş yol olarak tamamlanması önemli ölçüde gerçekleştirildi. Sadece Samsun şehir girişinde bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Samsun-Sinop bölünmüş yol çalışması tamamlandı. Samsun-Trabzon karayolunun bölünmüş yol çalışması tamamlandı. Samsun genelinde özellikle ilçe bağlantıları, Asarcık-Çarşamba, Taşova bağlantı yollarında da çalışmalar devam ediyor. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün yatırımları yaklaşık olarak 1 milyar 400 milyon tutarındadır. Bu çalışmalar ile Samsun, standartları yüksek yol ağına kavuşmuş oluyor" dedi.

DSİ YATIRIMLARI

Samsun'un bir tarım bölgesi olduğunu dile getiren Vali Aksoy, "Samsun'da sulama ve drenaj çalışmaları devam ediyor. Bafra ve Çarşamba ilçemizde bu konuda önemli yol alındı. Taşkın noktasında belirli sıkıntıları ortadan kaldırmak adına Terme ilçelerimizin ve 19 Mayıs ilçemizin üst kısımlarında baraj yapımı önemli bir noktaya geldi. Bu her iki barajda ihale aşamasına geldi. Bunlar sulama, taşkın ve içme suyu amaçlı yapılan barajlar. Bu yatırımları önemsiyoruz. Samsun'da 2012 ve 2013 yılında seller yaşadık. Bunları en aza indirmek adına DSİ Bölge Müdürlüğümüzün önemli çalışmaları var. 40'a yakın projeyle DSİ Bölge Müdürlüğümüz yaklaşık olara 1 milyar 200 milyon liralık yatırımı bölgemizde gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Bunlar tamamlandığında bölgemizde tarımsal potansiyelini daha üst noktaya taşımak ve taşkın riskini de en aza indirmek adına çalışmalarımızı ve yatırımlarımız büyük bir önem taşıyor" diye konuştu.

İLBANK YATIRIMLARI

İller Bankası'nın yatırımlarından bahseden Vali Aksoy, "İller Bankası Bölge Müdürlüğümüz koordinasyonunda belediyelerimizde yürütülen çalışmalar var. Bunların da yaklaşık tutarı 46 milyon lira civarındadır. Bölgenin alt yapısının iyileştirilmesi, içme suyu ve arıtma tesisinin yapılması konusunda da önemli çalışmalar var" şeklinde konuştu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü yatırımlarından bahseden Vali Aksoy, "Samsun'daki diğer önemli yatırımlardan birisi de İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaatıdır. Yaklaşık 40 milyon yatırım bedelli bu inşaatımız başladı. Ayrıca Terme ilçemizde devam eden ilçe emniyet müdürlüğü inşaatını da 2014 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Emniyet hizmetlerinin daha iyi sunulması bakımından bu binalarımızın yapımı büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

YENİ ADLİYE SARAYI

Yeni Adliye Sarayı çalışmalarının 2014 Şubat ayı içerisinde tamamlanacağını açıklayan Vali Aksoy, "Bölgemizde adalet hizmetleri bakımından da önemli çalışmalar yürütülmektedir. Yeni Adliye Sarayı inşaatı tamamlanmak üzerindedir ve yaklaşık 40 milyonluk bir yatırımdır. 2014 yılı Şubat ayı içerisinde tamamlanarak adalet hizmetleri yeni binasında hizmet vermeye başlayacaktır. Bölgemizde ihtiyaç duyulan kapalı cezaevinin yapımı İlkadım ilçemizde devam etmektedir. Bunun da yaklaşık maliyeti 25 milyon lira civarındadır" dedi.

ATAKUM KAYMAKAMLIĞI BİNASI

Atakum'un değişen ve gelişen bir ilçe olduğunu söyleyen Vali Aksoy, "Atakum ilçemizde yeni kaymakamlık binası çalışmalarımız devam ediyor. Beklentimiz 2014'ün 5. ayı itibariyle bu binanın tamamlanmasıdır. Yaklaşık maliyeti 14 milyon lirayı bulacak olan bu yatırım tamamlandığında Atakumlulur kaymakamlık hizmetlerini daha iyi bir şekilde alma fırsatı bulacaktır. Özellikle 19 Mayıs ilçemizde sivil havacılığın geliştirilmesi adına pistin uzatılması bakımından önemli çalışmalar yapıldı. İlçemiz önümüzdeki yıllarda sivil havacılığın merkezi haline gelecek. OMÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kapsamı içerisinde eğitim uçakları almıştır ve bölgede eğitim çalışmalarına başlamıştır" diye konuştu.

FUAR VE KONGRE MERKEZİ

Samsun Fuar ve Kongre Merkezi yatırımına da değinen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy şu bilgileri verdi: "Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükşehir Belediyemiz, İl Özel İdaremiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve Üniversitemizle iş birliği içerisinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan aldığımız ek kaynaklarla tamamlandı. Samsun STO tarafından önümüzdeki günlerde buranın işletilmesi ile ilgili ihale gerçekleştirilecek. Samsun önümüzdeki aylardan itibaren eski hüviyetine tekrar kavuşacak. Fuar ve kongre şehri olma noktasında Samsun önlemli bir mesafe almış olacak." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Aksoy 19 Mayıs Samsun Terme Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title