Haberler

Samsun'da 2 Yılda 750 Kilometre Beton Yol Yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2 yılda 750 kilometre beton yol yaparak, sürekli bozulup yapılan köy yollarını kalıcı hale getirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2 yılda 750 kilometre beton yol yaparak, sürekli bozulup yapılan köy yollarını kalıcı hale getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, köy yollarına kalıcı çözüm üretmek için 2 yıl önce beton yol yapımına başladı. Köy yollarının uzun vadeli kullanılmasını planlayan Büyükşehir Belediyesi, 2 yılda 750 kilometre uzunluğunda beton yol yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt basın mensuplarına, beton yol çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Beton yol yapımında çok önemli mesafe katettiklerini belirten Yurt, "Belediye olarak beton yolu 11 yıldır uygulamaktayız. Köy yolları da bize bağlandıktan sonra son 2 senedir çok yoğun bir programla bunu sürdürmekteyiz. Endüstriyel anlamda da bir ilki başarmış durumdayız. Son iki yılda 750 km beton yolu yaparak önemli bir hizmeti başarıyla gerçekleştirdik. Bunun 200 kilometresi silindirle sıkıştırılmış beton, 550 kilometresi ise geleneksel beton yoldur." dedi.

Beton yol uygulamasına devam edeceklerine işaret eden Yurt, "Hedefimiz 2019 yılına kadar bin kilometre, 2019'dan sonraki 5 yılda da 2 bin kilometre beton yol yapmayı planladık. Bunu yaptığımız takdirde köy yollarımızın büyük bölümünü beton yol konforuna kavuşturmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Yurt Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title