Haberler

Samsun'da 2. Kültür Sanat Çalıştayı

Güncelleme:

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği ve OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesince 2. Samsun Kültür Çalıştayı düzenlendi.

Ondokuz  Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği'nce mimari, kent kimliği, kent kültürü, Samsun folkloru, sanat ortamı, edebiyat ve şiirlerin konu edileceği Samsun Kültür Çalıştayı düzenlendi.

OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, Güzel Sanatlar yerleşkesi OMÜ Sahnesi'nde çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada kültürel ve sanat alanındaki çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

Toplumun değerlerine saygı duyulması gerektiğini belirten Aydın, "Bir ülkenin gelişmesi ve  ilerlemesinde kültür ve sanat çalışmaları önemlidir. Her toplum kendi kültür ve sanatını geliştirebilir. Bazen doğu ve batı kültürlerinin etkisinde de kalabilir ancak bu etkilenme kendi toplumumuzun kültürel değerleriyle de içselleştirilmelidir. Kültürel birikimle barışmadan onu içselleştirmeden bir yere varamayız" dedi.

Sanat ve kültürünün toplum barışına  ve aydınlanmasına önemli katkılar sağladığına dikkati çeken Aydın, sanatçıların eserlerini üretirken bulundukları toplumun değerlerine, kültürüne ve yaşadığı coğrafyaya da saygı duyarak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür Sanat Platformu Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Eker ise Samsun'da kültür ve sanat potansiyellerine güç katmak, bu potansiyelleri doğru, orantılı yönlendirmek, kültürün ve sanatın problemlerine sahip çıkmak amacında olduklarını belirtti.

Kültürün bir ruh, sanatın ise onun bedeni olduğunu söyleyen Eker, "Çağımız kültür savaşları çağıdır. Savaşın aktörleri ve teçhizatları yeni kültürel cephelerin ve çatışmaların uzaylarını biçimlendirmektedir. Kültür savaşları, toplumsal kültürel, sanatsal, ekonomik, politik ve ekolojik kalıp ideolojileri biçiminde yeni bir endüstrinin genetiğini icat ettiklerini savunmaktadırlar. Bu kapsamda Samsun'da kültür ve sanatın gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği çalışmalarını ve projelerini daha fazla seslendirmek, Samsun'un tüm kurum ve kuruluşlarının katılımlarını sağlayarak bir birliktelik sergilemek, sanat ve kültür adına problemlerin dile getirilmesine zemin hazırlamak amacındayız" diye konuştu.

Eker, çalıştayın ana ekseninin "iki P" üzerine kurulduğunu, bunların, problemler ve projeler olduğunu belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Necmi Çamaş ise Samsun'da kent kültürü ve sanatsal alanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İki gün sürecek çalıştayda mimari, kent kimliği, kent kültürü, Samsun folkloru, sanat ortamı, edebiyat ve şiirler konularında 15 oturum gerçekleştirilecek. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mahmut Aydın Metin Eker Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title