Haberler

Samsun'da 19 Mayıs Coşkusu (2)

Dans VE SPOR GÖSTERİLERİ ALKIŞLANDIGazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere çıktığı Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Samsun Valiliği önünde okulların spor ve dans gösteriyle kutlandı.

Dans VE SPOR GÖSTERİLERİ ALKIŞLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere çıktığı Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Samsun Valiliği önünde okulların spor ve dans gösteriyle kutlandı.

Renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda ilk olarak Balkan Türkleri Derneği Genel Merkezi üyeleri, Atatürk'ün Selanik'te ki evinden alınan Türk bayrağına sarılı toprağı Samsun Valisi İbrahim Şahin'e "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün evinden alınarak Edirne Valiliği'nden devlet töreniyle teslim aldığımız bu kutsal emaneti, sizin nezaretinizde genç arkadaşlara teslim etmekten onur ve şeref duyuyoruz" diyerek teslim etti. Samsun Valisi İbrahim Şahin'de Türk bayrağına sarılı toprağı öperek gençlere verdi. Bayrağı teslim alan gençler, "Selanik'ten gelen gururla teslim alıyoruz" dedi.

Teslim töreninin ardından Samsun'da ki çeşitli okulların halk, dans, kule gösteri ile sporcuların çeşitli gösterileri izleyenleri ve Samsun protokolünü mest etti. Gösteriler 19 Mayıs Yarı Maratonu'nda dereceye giren sporculara ödüllerinin takdimleriyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İbrahim Şahin 19 Mayıs Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title