Haberler

Samsun'da 19 Mayıs Coşkusu

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları valilik önünde coşku içinde yapıldı.

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları valilik önünde coşku içinde yapıldı.

Kutlamalara Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, kamu kuruluşlarının temsilcileri, ilçe belediye başkanları, vatandaşlar ve sporcuların yakınları katıldı.

Gösteriler sırasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs Lisesi Mezunları Hava Merasim Boru ve Trampet Takımı'nın gösterisini yönetti.

Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak, Türk bayrağına sarılı bir şekilde Vali İbrahim Şahin'e hediye edildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yeniden ve gururla kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "19 Mayıs, savaşlardan yenik çıkmış, bölünmüş, umutsuz, yorgun ve çileli bir milletin ayağa kalkışının ve esarette teslimiyete, mandaya isyan bayrağını açtığı gündür. Bugün Atatürk'ün doğum günüdür. Bugün kurtuluş güneşinin Samsun'da parladığı gündür. Bugün Cumhuriyetin kurtuluş günüdür. Samsun'da başlayan ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik ruhu kurtuluşa ulaşmamızın ana unsurudur. Bugün de aynı şuuru devam ettirerek, hiçbir ayrımcılığa ve ayrıştırıcılığa eylem göstermeden Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak olacaktır. Gençler zor koşullarda kurulan Türkiye sizindir. Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk. Onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' sözleri ile Cumhuriyeti geleceğe taşıma görevini sizlere vermiştir" diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları şiir dinletisi, Devlet Opera ve Balesi konseri, olimpik spor branşlarının gösterisi, OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi dans gösterisi, ritim gösterisi, karma step gösterisi ile son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İbrahim Şahin 19 Mayıs Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title