Haberler

Samsun Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Samsun Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Samsun Valiliği salonunda Vali Yardımcısı Hakan Kubalı başkanlığında yapılan toplantıya, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Sekretaryası Birim Sorumlusu Çetin Kopuz, UNİCEF Çocuk Koruma Sorumlusu Dilek Karagöz ile kamu kurum ve kuruluşlarının ilgilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Kubalı, Samsun'da mahkeme kararı ile uygulanan koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının titizlikle yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Çocukların suç mağduru veya suça sürüklenme nedenlerinin ortadan kaldırılması ve risklerin minimize edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Kubalı, şunları kaydetti:

"Biz de valiliğimiz ve koordinasyon birimimiz olarak bu işin üzerinde önemle durmaktayız. Gerekli neticenin alınabilmesi için ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalışması gerekmektedir. İlimizde Çocuk Koruma Kanunu kapsamında uygulanan tedbirlerden 649 bakım ve 261 danışmanlık tedbiri Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 258 sağlık tedbiri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 118 eğitim tedbiri uygulanmaktadır. Toplamda Çocuk Koruma Kanununa göre bin 286 tedbir kararının uygulandığı görülmektedir."

Bunun yanı sıra herhangi bir tedbire gerek duyulmadan bin 23 çocuğun sosyal ve ekonomik destekle ailesinin yanında korunmasının sağlandığına işaret eden Kubalı, şunları kaydetti:

"Hakkında tedbir kararı uygulanan çocuklarımızın madde kullanımı ile ilgili sorunlarının çözümü adına ilimizde Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) kurulması ve çocukların burada tedavilerinin yapılarak sosyal hayata dönüşlerinin sağlanması gerekmektedir. Samsun'un büyükşehir belediyesi olması ve çocuklara ait veriler dikkate alındığında ÇEMATEM kurulmasının gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bunun yanında ilimizde risk gruplarının olduğu bölgelerde çocukların kültür ve sanat etkinliklerine yönlendirilmesi, boş zamanlarını değerlendirebilmeleri ve mesleki yönlendirmenin yapılabilmesi adın Gençlik Merkezlerinin açılmasının faydalı olacağı kanaatindeyim." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Kubalı Samsun Balcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title