Haberler

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kar Mesaisinde

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, il genelinde kar yağışının yoğun yaşandığı bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, diğer kurum ve kuruluşlardan kaynaklı yaşanan aksaklıkların giderilmesi hakkında uyarılarda bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, il genelinde kar yağışının yoğun yaşandığı bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, diğer kurum ve kuruluşlardan kaynaklı yaşanan aksaklıkların giderilmesi hakkında uyarılarda bulundu.

Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda kar yağışlarına karşı yaklaşık 10 gün önceden itibaren hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Cuma gününden bu yana ilimiz genelinde yaşanan yoğun kar yağışları için Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak 10 gün önceden önlemlerimizi aldık. İl genelinde 200 iş makinesi ve 300 personelimiz ile kar mücadelesini sürdürüyoruz. İlçelerimizle koordineli bir biçimde çalışıyoruz" dedi.

Kar yağışının yoğun olduğu günlerde vatandaşların kendi araçlarından ziyade toplu taşıma araçlarını kullanmasının oluşacak trafik aksaklıklarının önüne geçmek adına yararlı olacağını söyleyen Yurt, "Vatandaşlarımızın trafiğe çıkarken araçlarının kış şartlarına uygun olmasına dikkat etmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Kış lastiği olmayan, zinciri olmayan araçlar kesinlikle trafiğe çıkmamalı. Çünkü bir otomobilin karda kayarak yolu kapatması tüm trafik akışını olumsuz olarak etkiliyor. Bu sebeple kar yağışının yoğun olduğu bugünlerde toplu taşıma araçlarının kullanılmasına özen gösterilmelidir" açıklamalarında bulundu.

Kar yağışlarının yoğun olduğu ilçelerde ve sorumluluk alanlarındaki yollarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini hatırlatan Yurt, "Kentin tamamını etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle Çarşamba, Ayvacık, Salıpazarı ilçelerinde kar kalınlığının yer yer 1.20 metreye kadar yükseldiği görülüyor. Kar yağışı üst kesimlerde daha yoğun yaşanıyor. Kar küremesi yaptığımız yolların kenarındaki kar birikintileri şiddetli rüzgarın sona ermesiyle birlikte temizlenecek. Yarın işbaşı yapacak olan vatandaşlarımızın işlerine rahat bir şekilde gitmesi için gece boyunca mesai harcayacağız" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Yurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title