Haberler

Samsun Büyükşehir Belediyesi Arı Kovanı ve Tohum Dağıttı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Vezirköprü ve Havza ilçelerinde arı kovanı için polen tuzağı, kara buğday tohumu ve mısır tohumu dağıtıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Vezirköprü ve Havza ilçelerinde arı kovanı için polen tuzağı, kara buğday tohumu ve mısır tohumu dağıtıldı.

Vezirköprü'de Adnan Menderes Parkı'nda düzenlenen programa Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sefer Arlı, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı H.İbrahim Doğan ve üreticiler katıldı.

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, yaptığı konuşmada "'Hep daha fazla kazanmak zorundayız" diyerek şunları dile getirdi:

"Türkiye, Ortadoğu'nun her zaman sığınma bölgesi oldu. O yüzden dün olduğu gibi bugün de ülkemiz güçlü olmak zorunda. Güçlü olmak için de üretimin geliştirilmesi gerekiyor. Bugün burada farklı bir ürün var, karabuğday. Bu ürün hem faydaları bakımından hem de arının çiçeğinden faydalanması için önemli. İlk defa Vezirköprü'de deneyeceğiz. Eğer verim alınabilirse devamı da yapılacak."

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arlı ise "Amacımız sürekli üretmek ve üretimi desteklemek. Biz vatandaşlarımızı müşteri olarak değil, üretici olarak görüyoruz. Bizim için üreticimizin memnuniyeti çok önemli. Yaptığımız desteklerin üretime katkısı oluyorsa bizim için en büyük mutluluk budur. Bundan dolayı da daha çok destek yapmak istiyoruz." dedi.

Belediye Başkanı İ.Sadık Edis ise konuşmasında herkesin işini doğru yaptığı takdirde kalkınmanın sağlanacağını ifade etti. Kırsal kalkınmayı desteklemek için belediye olarak tarım ve hayvancılık komisyonu kuracaklarını söyledi.

Kırsal kalkınmayı destekleme kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan desteklemeler kapsamında Vezirköprü'de 40 arı üreticisine polen tuzağı dağıtıldı. Arının çiçeğinden faydalanması için toplamda 700 kilogram kara buğday tohumu da arı üreticilerine hibe olarak, 75 kişiye ise Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yem bitkisi olarak mısır tohumu verildi.

Havza

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacı ile yapılan çalışmalar kapsamında Havza'da da birliklere üye üreticilere mısır tohumu, siyah buğday tohumu ve polen tutucu tuzak dağıtımı yapıldı.

Dağıtımda 120 besiciye 10 kilogramlık paketler halinde bin 800 kilo mısır tohumu, 45 arı yetiştiricisine 270 polen tutucu tuzak ve 50 kilogram karabuğday tohumu dağıtıldı.

Havza Belediyesi önünde düzenlenen dağıtım programında konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmayı desteklemeye yönelik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, "Bu çalışmalar kapsamında ilçemizde birliklere üye çiftçilerimize desteklemede bulunacağız. Kırsal kalkınma bizim için çok önemli. Havza'da daha önce deneme amaçlı nohut tohumu dağıttık. Şimdi ise Büyükşehir olarak önemsediğimiz karabuğday tohumu dağıtacağız. Bu ürün hem daha verimli hem de daha besleyici. İnşallah bu üründen bölgemizde verim alırız. Büyükşehir olarak çiftçilerimize yönelik desteklemelerimiz devam edecek." dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise "Sayın Başkanım Yusuf Ziya Yılmaz Beye ve ekibine ilçemize desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Kırsal kalkınma ilçemiz için önemli bir konu. Büyükşehir Belediyemizin ilçemize desteklerini bekliyor, çiftçilerimize aldıkları malzemelerin hayırlı olmasını ve bol bereketli günler diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından mısır tohumu, siyah buğday tohumu ve polen tutucu tuzak dağıtımı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Vezirköprü Menderes Havza Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title