Haberler

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında 750 milyon lira para harcadı, 2016 senesinde ise 1 milyar lira harcayacağız" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında 750 milyon lira para harcadı, 2016 senesinde ise 1 milyar lira harcayacağız" dedi.

Yılmaz, kentteki bir kafede düzenlediği basın toplantısında dün Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları toplantıyı değerlendirdi, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sözlerine Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Nuh Özdemir'e başsağlığı dilerek başlayan Yılmaz, tüm şehitlere rahmet, ailelerine sabır diledi.

Ankara'da katıldıkları toplantının gece yarısına kadar sürdüğünü anlatan Yılmaz, "Ankara'daki toplantı saat 00.00'a kadar devam etti. Başbakanımız o saatten sonra bize 'Arkadaşlar sizlerle 1 saat daha oturmak bana zevk verir ama 2 toplantım daha var. Muhtemelen buradan 03.00-03.30 gibi ayrılacağım' dedi. Yani bu ülkenin başbakanı 00.00'dan sonra 03.00-03.30'a kadar 2 randevu vermiş. Bu ülke bu şekilde yönetiliyor. Ülkemiz iradesi güçlü bir hükümet tarafından yönetiliyor" diye konuştu.

Yılmaz, Başbakan Davutoğlu'nun belediye başkanlarına "şehirlere ruh vermeye çalışın" dediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Başbakanımızın sözleri benim aklıma Saathane'de verdiğimiz mücadeleyi getirdi. Saathane Meydanı'nı bir teneke mahallesi yapmışız. Saathane Meydanı'nda önünden yol geçirmek için dikdörtgen olan hanı kesmişiz ve yamuk hale döndürmüşüz. Böylesine yamyamca, görgüsüzce, uygarlık, medeniyet ve tarihten nasibini almamış bir anlayışla böyle işler yapmışız. Saathane Meydanı'ndaki küçük caminin orijinal halinden bir şey var mı? Caminin orasına burasına bir şeyler eklemişiz. Güzelim taş duvarları sıvamışız. Meydandaki cami bir Selçuklu eseridir. Bir Selçuklu eserinden toplu iğne başı kadar değer kalmamış. Saathane Meydanı'ndaki o küçük camiyi bir Selçuklu değeri haline getirebilmemiz için eski fotoğrafını bulup, yıkıp yeniden yapmamız gerekiyor."

Başkan Yılmaz, büyükşehir belediyesi olarak yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi vererek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2015 yılını iyi bitirdik. Samsun Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında 750 milyon lira para harcadı, 2016 senesinde ise 1 milyar lira harcayacağız. Doludizgin çalışıyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'deki yatırım harcamaları en yüksek ilk 10 belediye içindedir. Harcadığımız paranın yüzde 12-13'ü işçilik harcamasını geçmiyor. Bunlar daha da iyi olacak. Tekkeköy'e uzanan raylı sistemin viyadüğünü 6 ayda yaptık. Gülsan Sanayi'nin daha burada durma şansı yok. Buradan kaldırmak ile ilgili gücü ve parayı bulacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi'dir. Amerika'dan para bulup da Gülsan Sanayi Sitesi'ni kaldırmayacağız. Kimse 'Hangi parayı ne zaman bulacaksınız da nasıl buraların teslimatlarını yapacaksınız, Gülsan Sanayi Sitesini buradan kaldıracaksınız' diye sormuyor. Buna hayret ediyorum. Halbuki ben Gülsan Sanayi Sitesi'nin parasını Samsun halkından alacağım. Yani belediyenin Samsun halkından topladığı, devletten aldığı vergileri bir şekilde biriktirip, gideceğim Gülsan Sanayi Sitesi'ne kıymet takdiri yapacağız ve alacağız. Bunu kimse sormuyor. Ben Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki insanları mağdur etmemek durumundayım. Yanlış iş yapmam, sizler rahat olun."

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Ahmet Davutoğlu samsun Yerel Haberler

title