Haberler

Samsun Bakanlar Eroğlu ve Kılıç Temel Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kızılırmak Deltası'ndaki incelemelerinin ardından '28 Tesis 175 Milyon TL Yatırım' adlı toplu temel atma ve açılış törenine katılmak için Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan Sanat Merkezi'ne geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kızılırmak Deltası'ndaki incelemelerinin ardından '28 Tesis 175 Milyon TL Yatırım' adlı toplu temel atma ve açılış törenine katılmak için Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan Sanat Merkezi'ne geldi.

'TERÖR ÖRGÜTLERİ ÜLKEMİZİ KARALAMAK İÇİN EYLEM YAPIYOR'

Buradaki törende ilk olarak konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'deki terör örgütlerinin ülkeyi karalamak için her yerde eylem yaptıklarını belirterek, FETÖ terör örgütü var, PKK'sı var, DAEŞ'i, DHKP-C'ye üye olanlar, onlarla hareket edenler ülkemizi karalamak için her yerde eylemlerini yapıyorlar. Maalesef Avrupa ve dünyadaki bizim dost, müttefik olarak gördüğümüz ülkelerdeki arkadaşlar tek bir kanaldan bilgi elde ederek, Türkiye'yi eleştiriyorlar. Bu haksızlık, bu kabul edilemez bir durumdur. Bununla ilgili olarak Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çok net bir duruşu oldu. Eğer Avrupa Birliğinin merkezi olan Brüksel'de terör örgütü olarak kabul ettiğimiz PKK'nın sizin Brüksel'deki parlamentonun önünde herhangi bir şekilde bir çadır açmasına müsaade etmemeniz gerekiyor. İçeride sergi açmasına müsaade etmemeniz gerekiyor. Söze gelince çok söz söylüyorsunuz. Ama işe gelince, harekete geçmeye gelince hiç bir şey yapmıyorsunuz. Ama Türkiye'ye eleştiri getirme noktasında birbirinizle yarışıyorsunuz. Bizim asla kabul etmeyeceğimiz bu iki yüzlülüktür diye konuştu.

'DÜNYA TARİHİNE KAHRAMANLIĞIN DESTANI OLARAK GEÇTİK'

Temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz'dan sonra kimsenin artık darbe yapmayı akıllarından bile geçirmeyeceğini belirterek, 15 Temmuz tarihimizdeki en alçak, en hain kanlı terör örgütünün darbe teşebbüsüydü. Hatta darbe teşebbüsü demek doğru değil, Türkiye'yi parçalamak, bölme girişimi demek daha doğrudur. Ona karşı Samsun dimdik ayakta durdu. Demokrasi nöbetlerinde hudut boylarında nöbet tutuyormuş gibi nöbet tuttunuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu planlanmış, ülkemizi bölmek isteyen girişime karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği cesaret, milletimizin, siyasi partilerimizin ve medyanın da gösterdiği dirayet karşısında bu darbe girişimi püskürtüldü. Kimse artık darbe yapmayı akıllarından geçirmeyecektir. Çünkü artık kahraman bir milletimiz var. Dünyadaki bütün muhatap bakanlardan cevap geliyor. Milletimiz ile gurur duyuyoruz. Bu Türk tarihine değil, dünya tarihine bir kahramanlığın destanı olarak tarihe geçtik. Milletimize ne kadar teşekkür etmek azdır dedi.

'HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştireceğini ifade eden Bakan Eroğlu, Biz, hayalleri gerçekleştiriyoruz. Bizim yaptıklarımız onların rüyalarında bile göremeyecekleri şeylerdir. Türkiye büyük hedefleri gerçekleştirecektir. Birinci büyük hedef 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine taşımaktır. Marmaris'teki o hainler otelden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı almak istediklerinde birisi Cumhurbaşkanına 'Cumhurbaşkanım sizi yan taraftan bir botla Yunan adasına götürelim' deyince Cumhurbaşkanı çılgına dönmüş. 'Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Ben doğru milletime gidiyorum' diyerek büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Bence bugün ayaktaysak onun kahramanlığına borçluyuz dedi.

Bakan Eroğlu ve Bakan Kılıç konuşmalarının ardından Samsun'da 175 milyon TL'ye maliyetli temeli atılacak ve açılışı yapılacak 28 tesis için butona bastı. Bakanlar daha sonra Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Ortaköy Kredi Sertifikaları dağıtım programına katıldı. Ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı'na geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Veysel Eroğlu Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title