Haberler

Samsun Bakan Soylu: Sıçan Gibi Kaçıyorlar

Bakan Soylu: Sıçan gibi kaçıyorlar (2)BAKANLAR BAFRA'DA MİTİNG YAPTIİçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bafra İlçesi'nde düzenlenen mitinge katıldı.

Bakan Soylu: Sıçan gibi kaçıyorlar (2)

BAKANLAR BAFRA'DA MİTİNG YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bafra İlçesi'nde düzenlenen mitinge katıldı. Bakan Soylu ve Kılıç hazırlanan platforma çıkarak kendilerini bekleyen vatandaşları selamladı.

Burada ilk olarak konuşma yapan Bakan Akif Çağatay Kılıç, 'Biliyorsunuz son birkaç zamandır Avrupa'da çok farklı şeyler oluyor. Hiçbir diplomatik ilişkiye, hiçbir ev sahipliğine, hiçbir insanlığa, hiçbir hakka sığmayan bir davranışla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı, Rotterdam'daki başkonsolosluğumuza sokmadı Hollandalılar. Maalesef tüm uluslararası anlaşmaların hilafına bizim konsolosluk görevlilerimizidarp etmeye kalktılar, gözaltına almaya kalktılar. Daha beteri orada gösteri hakkını kullanan söz söyleyen hem Türk vatandaşlarına hem Hollanda vatandaşlarına atlarla, köperlerle saldırdılar. Korku ne biliyor musunuz ne diyorlar yarın seçim var. Batsın sizin seçiminiz ya. İnsan hakkına, insan onuruna yakışmayacak o hareketleri yaparken seçim mi düşünüyorsunuz. Zaten o seçimi kaybettiniz siz. Zaten o seçim bitti. Çünkü siz insanlık onurunu ayaklar altına aldınız. Sonra da ne diyorlar ' Türkiye'de şöyle işler var falanca işler var' Siz önce gidinde kendinize bakın, aynaya bakın. Irkçılığa teslim oldunuz teslim. Yabancı düşmanlığına teslim oldunuz, bir de utanmadan çıkıyorsunuz bize ders vermeye kalkıyorsunuz. Çıkıp ta FETÖ'nün uşakları FETÖ'nün teröristleri konuşacağı zaman onlara diyorsunuz ki konuş. Bu millet teröristlere kol açanlara, onlara yataklık yapanlara cevabı verdi ve verecekö dedi.

Ardından konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bunlar diyorlar ki parlemento güçsüz olacak bu sistemi içerisinde. Bana hikaye anlatma bu ülkede 1960 darbesinde de parlemento vardı değil mi bir günde fesh ettiniz parlementoyu. Onun başbakanını, meclis başkanını tarumar ettiniz. Ben bir aydır Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidemiyorum. Sebebi şudur, önümüzde bin dosya var bir çok işimiz var. Acaba gidersek bu işlerden bir tanesi eksilirse bunu milletimiz maaleyitle öder mi diye. Yıllardan beri en büyük sıkıntımız derdimiz budur. Bir taraftan bakanlık yapacaksın, bir taraftan Güneydoğu'da terörle mücadele edeceksin, bir taraftan DEAŞ'la mücadele edeceksin, bir taraftan şu FETÖ ile mücadele edeceksin, bir taraftan DHKPC ile mücadele edeceksin, bir taraftan göç ile mücadele edeceksin, bir çok işle mücadele ederken meclise gidip çalışma zamanımız olmuyor. Ben de milletvekiliyim orada görevimi yapmak zorundayım. Eğer görevimi orada yapar bakanlıkla ilgili işlerimi gerçekleştirmezsem bilmenizi istiyorum ki kim idare eder Türkiye'yi biliyor musunuz ya bir gün başka bir FETÖ gelir, ya bir gün başka bir PKK gelir, ya bir gün başka bir örgüt gelir ve Türkiye'yi teslim alır. Bürokrasi adım atmakta zorlanır. Siyasi irade olmazsa adım atmak zordurö diyerek sözlerine şöyle devam etti:

KASETLE GENEL BAŞKAN OLDU

'Bu Kılıçdaroğlu size sormak istiyorum nasıl genel başkan oldu. Kasetle oldu değil mi. Peki kasedi kim çıkardı. Bunu 6 yaşındaki çocukta biliyor 90 yaşındaki ninem de biliyor. Kasedi FETÖ çıkardı. Eğer görmek istiyorlarsa ben onlara İçişleri Bakanıyım elimde var, onu nasıl FETÖ'nün tezgahladığını ve nasıl bir kumpasa getirdiğini eğer biraz merak ediyorsa şimdi davası da açıldı. Bakalım ondan müşteki olanlar cesaret edip mahkeme gidebilip şikayetçi olabilecekler mi bakacağız ona. Şimdi mahkemesi de açıldı. Bu işin nereye gideceğini hep beraber göreceğiz. Peki bugün Kılıçdaroğlu kiminle ittifak ediyor FETÖ ile değil mi. Yani kaseti çıkarıp kendisinin genel başkanlık yolunu açanlarla doğru mu' Peki niçin ittifak ediyor sizce. Üç tane sebebi var. ya diyet, ya esir veyahutta onun içinden birisi oldu. Üçünden biridir bu."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Süleyman Soylu Türkiye Bafra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title