Haberler

Samsun Bakan Kılıç Memleketi Samsun'da

Bakan Kılıç memleketi Samsun'da (2)BAKAN KILIÇ: BU TERÖRİSTLERE DESTEK VEREN KİM VARSA ONLAR KADAR ALÇAKTIRGençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçen Mayıs ayında Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 23 yaşındaki Özel Harekat Polisi Ersan Gürpınar'ın İlkadım İlçesi'nde baba evine bayram ziyaretinde bulundu.

Bakan Kılıç memleketi Samsun'da (2)

BAKAN KILIÇ: BU TERÖRİSTLERE DESTEK VEREN KİM VARSA ONLAR KADAR ALÇAKTIR

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçen Mayıs ayında Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 23 yaşındaki Özel Harekat Polisi Ersan Gürpınar'ın İlkadım İlçesi'nde baba evine bayram ziyaretinde bulundu. Bakan Kılıç, şehit babası Yılmaz ve anne Fadime Gürpınar ile görüştü. Ziyaret te ilk olarak Kuran-ı Kerim okunup dua edildi. Ardından Bakan Kılıç, Başbakan Binali Yıldırım'ın şehit ailesine ulaştırılmak üzere yazdığı mektubu şehit babası Yılmaz Gürpınar'a teslim etti. Bakan Kılıç ziyaret sonrasında, Van'da Beşyol mevkiinde bu gün meydana gelen bombalı terör saldırısı ile ilgili açıklama yaptı. Şehit Gürpınar'ın ailesine ziyarette bulunup Başbakan Binalı Yıldırım'ın mektubunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ilettiklerini söyleyen Bakan Kılıç, "Bu gün aldığımız Van'dan gelen bir haberde bizi gerçekten hem üzdü ama kararlılığımızı ve neye karşı mücadele verdiğimizi tüm dünyaya bir kez daha açıkça göstermiş oldu. Bu gün Van'da hainler, bu ülkenin hiç bir şekilde bir unsuru olmayan, bu milletle hiç bir bağlantısı olmayan hainler ve teröristler yine işbaşındaydı. Bu gün Kurban Bayramı'nın birinci günü. Bu gün tüm İslam aleminde inananlar kurban ibadetini yerine getirmek üzere, sabahleyin bayram namazından sonra kimisi memleketinde kimisi farklı yerlerde bu ibadetin gereğini yapmak üzere kurbanlarını kesmek üzere bir araya geliyorlar. Biliyorsunuz daha öncede yine bu hain terör örgütü Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehdi Eker'in aile kabristanlığının içerisine bir patlayıcı düzenek yerleştirmişti. Bu günde sabah yine Van'da kara yüzünü hain yüzünü bu millete ve devlete karşı olan hıncını ortaya koyan terör şebekesi, bu yüzünü göstermiştir" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Burada terörün hedefi belli. Milletimizin kardeşliğini, birliğini, beraberliğini, geleceğe olan yürüyüşümüzü çekemeyenler, bunu istemeyenler, güçlü bir Türkiye'yi istemeyenler, milletiyle devletiyle bir araya gelmiş olan bir Türkiye'yi istemeyenler, bunlar bunu yapmaya çalışıyor, bunların taşeronları. Bunlar uluslararası uzantıları da var. Malum biliyorsunuz FETÖ terör örgütü ile bölücü terör örgütleri artık işbirliği içerisinde. Onların tek amacı Türkiye'de olumsuzluk yaşatmak terör yaşatmak. ve hala eğer bunlara karşı müsamaha gösterenler varsa ben onlara şaşıyorum. Çünkü dünyanın hiç bir yerinde teröriste müsamaha gösterilmez. Terörist teröristtir. Bununla ilgili olarak da gereken muameleyi görür."

Güvenlik güçlerinin polisiyle, askeriyle en büyük fedakarlığı göstererek mücadele ettiklerini dile getiren Bakan Kılıç, "Biz siyaset olarak, vatandaş olarak, sivil vatandaşlarımızla beraber mülki idaremizle beraber el ele, kol kola mücadele içerisindeyiz. Asla ve asla bundan geri durmayacağız. Ama şunu da söylüyorum bu teröristlere destek veren her kim varsa onlar kadar da alçaktır. Her kim bunlara en ufak şekilde destek veriyorsa onlar kadar alçaktır. Bütün bu hainliklerine, bu cinayetlerine ortaktır. Dolayısıyla herkes aklını başına alsın. Bu mübarek bayram gününde bu tip bir açıklamayı yapmak istemezdim ama yaşadığımız olay bunu gerektirdi. Bu mücadelemizin de sonu hayır olacak biz buna inanıyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar sonuna kadar nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hani Sayın Cumhurbaşkanımız demişti ya 'inlerine' nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi ine girerlerse girsinler o inlerden sökülüp atılacaklar. Bu noktada milletimizin içi müsterih olsun. Biz bu yola başımızı koyduk. Hepsini inşallah ülkemizden söküp atıp bertaraf edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Şırnak Samsun PKK Politika Güncel Haberler

title