Haberler

Samsun Bakan Çavuşoğlu: Bataklığı Kurutamadık

Bakan Çavuşoğlu: Bataklığı kurutamadıkDIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'daki terör saldırısı ile ilgili, "Mücadeleyi daha etkili yapmamız lazım. Maalesef terörle mücadelede ne bir stratejimiz var ne bir sonuç odaklı planımız var ve de özellikle DAİŞ terör örgütüne karşı yine Washington'da bir araya geleceğiz.

Bakan Çavuşoğlu: Bataklığı kurutamadık

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'daki terör saldırısı ile ilgili, "Mücadeleyi daha etkili yapmamız lazım. Maalesef terörle mücadelede ne bir stratejimiz var ne bir sonuç odaklı planımız var ve de özellikle DAİŞ terör örgütüne karşı yine Washington'da bir araya geleceğiz. Hep konuşuyoruz konuşuyoruz ama ciddi adımları bu güne kadar maalesef atamadık ne Suriye'de ne Irak'ta bataklığı da kurutamadık" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli ziyaret ve açılış programlarına katılmak üzere uçakla Samsun'a geldi. Bakan Çavuşoğlu, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. Bakan Çavuşoğlu, karşılamanın ardından VİP bölümüne geçti. Burada basın mensuplarının Azerbaycan temasları ve Fransa'nın Nice kentinde yaşanan terör saldırısı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan'daki basın toplantısında da Fransa'da dün gece meydana gelen terör saldırısını lanetlediklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bir kere daha lanetliyoruz. Terörün, dinin, bölgesinin ve kimi hedef alacağının belli olmadığını ya da olmayacağını bir kere daha maalesef gördük. Bu teröristlerin maalesef sivilleri son zamanlarda hedef aldığını görüyoruz. Tüm saldırılarda İstanbul'da ki terör saldırısında da Paris'te yine Nice'deki saldırıda yine Brüksel'deki saldırıda veya Bağdat'taki saldırılarda. Dünyanın değişik bölgelerindeki saldırılarda teröristler doğrudan sivilleri hedef alıyorlar. Bunlardan bazıları da din adına özellikle barış dini, bizim dinimiz, İslam adına yaptıklarını söylüyorlar. Dinimizde bunun yeri yoktur. Bunlar ne İslam dinini temsil ederler, hatta bunlara insan bile demek zuldür. Dolayısıyla teröristlerin hepsine karşıda daha güçlü dayanışma göstermemiz lazım. Mücadeleyi daha etkili yapmamız lazım. Maalesef terörle mücadelede ne bir stratejimiz var ne bir sonuç odaklı planımız var ve de özellikle DAİŞ terör örgütüne karşı yine Washington'da bir araya geleceğiz. Hep konuşuyoruz konuşuyoruz ama ciddi adımları bu güne kadar maalesef atamadık. Ne Suriye'de ne Irak'ta bataklığı da kurutamadık. Buraya gelen, buradan ondan sonra çıkan teröristler maalesef Türkiye'yi de Avrupa ülkelerini de ve ya dünyanın başka bölgelerindeki ülkeleri de hedef alıyorlar."

Azerbaycan'a yaptığı ziyaretle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Bir çalışma ziyaretiydi. İkili ilişkilerin yanında Karabağ meselesi ve Azerbaycan'ın işgal edilmiş toprak meselesini konuştuk. Son zamanlarda bu konu ile ilgili biliyorsunuz görüşmeler ya da toplantılar yoğunlaşmaya başladı. Bize de Pazartesi günü AGİT grubunun eşbaşkanları, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın temsilcileri gelecekler. Biz de Rusya'ya da diğer ülkelere de 'bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz' dedik. Bu konuda görüş alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki süreçte bu tür temaslar devam edecek. Böyle bir durumda bu konuda görüş alışverişinde bulunmak için Bakü'ye gittik. Diğer ikili ve bölgesel konuları da değerlendirdik. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu bu sene bitecek ve biliyorsunuz yeni projelerimizde 3'üncü köprüyü de boğazdaki tünellerle raylı sistemlerle Londra'yı Pekin'e bağlayacağız. Birçok bölgesel projeler de var. İpek yolunu canlandırma projeleri var. Tüm bu projeler Türkiye ve Azerbaycan'ı adeta transit ülkeler yapıyor. ve diğer enerji projelerimizle birlikte de enerji güvenliği bakımından da önemli iki kilit ülke oluyoruz. Hem transit hem kaynak ülke olarak" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu'nun ardından Fransa'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu terör saldırıları insanlığa yapılmış saldırılardır. Bunları biz lanetliyoruz ve kınıyoruz. Herkesin bu terör saldırıları karşısında tüm ülkelerin birlik ve beraberlik içerisinde bir olarak buna karşı mücadele etmesi gerektiğini zaten her zaman söyledik. Bu anlamda tekrar Fransa halkına başsağlığı diliyorum. Terörist saldırıyı yapanları lanetliyorum. İnşallah bu son olur, birlik ve beraberlik içerisinde bunları yok ederiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Washington Samsun Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title