Haberler

Samsun 'Akıllı Sosyal Şehir' Olacak

Güncelleme:

Samsun Valisi Şahin, İşitme Engelliler Olimpiyatlarına kadar dünyada az sayıda olan 'Smart Sosyal City' yani 'Akıllı Sosyal Şehirler' sistemini kuracaklarını söyledi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 2017 yılında Samsun'da yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatları'na kadar dünyada az sayıda olan 'Smart Sosyal City' yani 'Akıllı Sosyal Şehirler' sistemini kuracaklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu ile İngiltere Büyükelçiliği tarafından Samsun'da, "Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşit Muamele Hakkı" konularında mülki idare amirlerinin farkındalığının arttırılması çalıştayı düzenlendi.

Sheraton Hotel'de düzenlenen çalıştaya Samsun Valisi İbrahim Şahin, vali yardımcıları, kaymakamlar, askeri erkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Mithat Dumanlı, "Bu proje ve çalıştay mülki idare amirlerinin, mülkiye müfettişlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, kolluk birimlerinin var olan ayrımcılık yasağı ve eşit muamele hakkı konusundaki bilinç, hassasiyet ve bilgi düzeylerini arttırmayı hedeflemektedir. Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti anayasasında devlet memurları kanununda ve Türk Ceza Kanunu'nda ayrımcılık yasağı ve eşit muamele hakkında muhtelif düzenlemeler mevcuttur. Ülkemiz bu hususta düzenlemeler içeren birçok uluslararası sözleşmeleri de kabul etmiştir. Bunlardan bir kısmı katılım süreci devam eden Avrupa Birliği'nin temel mevzuatları arasında yer almaktadır. Mevcut iç hukuk düzenlemelerine ilaveten Avrupa Birliği'ne uyum süreci kapsamında hazırlanan Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kanunu Tasarısı taslağı da Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca hazırlanmış ve Başbakanlığa sevk edilmiştir. Bu kanun tasarısı taslağı Mülkiye Teftiş Kurulu'nun siyasi kriterler programı kapsamında yürüttüğü bir başka projenin ürünü olan kanun tasarısını ve bunu kapsadığı alanla ilgili olan hususları birlikte değerlendireceğiz. Ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik kanunu, Avrupa Birliği'ne katılım müzakerelerinin yargı ve temel haklar başlığını taşıyan 23. faslının temel konularından biridir. 23. faslın diğer temel konularını kişisel verilerin korunma kanunu, kolluk gözetim komisyonu kurulma kanunu ve suç mağdurlarının korunması kanunu gibi ülkemizin demokratikleşmesine, insan hakları alandaki kurumsallaşmaya önemli katkılarda bulunacağımıza inandığımız mevzuatlardır. Ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik kanunu ayrıca, istihdam ve sosyal politika, başka değişle 19. faslında önemli konularından biridir. Bu nedenle ayrımcılıkla mücadele ve eşit muamele hakkı konusu gerek mevcut iç hukuk düzenlemelerinin etkin bir şekilde uygulanmasını sağlanabilmesi açısından gerekse Avrupa Birliği müktesebatına uyumu açısından önem arz etmektedir" dedi.

Mülkiye müfettişlerinin örnek alınması gerektiğini belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Gerek mülki idarede çalıştığım, gerekse mülki idare dışına çıkıp farklı görevlerde kalmam dolayısıyla mülkiye teftişinin Türkiye'de diğer teftiş kurullarına göre örnek alınması gereken bir yanı olduğunu vurgulamak istiyorum. Mülkiye teftişi biraz rehberlik gibi de çalışıyor. Ama diğer teftiş kurulları mezun oluyorlar, sınava giriyorlar, müfettiş yardımcısı oluyorlar, sonra müfettiş oluyorlar, daha sonra başmüfettiş oluyor. Sadece önlerine alıyorlar rehberlik kağıtlarını artı-eksi yazıyorlar. Soruşturması gerekiyorsa soruşturuyorlar. Olumlu şeyler varsa da yazmıyorlar. Bizimkilerde biraz güzel şeyler gördüklerinde teşekkürlerini ve tebriklerini iletiyorlar" diye konuştu.

SAMSUN'A "SMART SOSYAL CİTY"

2017 yılında Samsun'da yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için 'Smart Sosyal City' sistemini kuracaklarının altını çizen Vali Şahin, "2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Samsun'da yapılacak. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili de bizim ciddi hazırlıklarımız var. Onun için 2017 tarihi Samsun için belki önemli milatlardan biri olacak. Bu İşitme Engelliler Olimpiyatlarının Samsun'a kazandıracağı kaliteli, yeni, modern spor tesislerinin yanı sıra bize 'Smart Sosyal City' diye tabir ettiğimiz ya da 'Akıllı Sosyal Şehirler' diye de tercüme edebileceğimiz bir yapıyı oluşturuyoruz. Onunla ilgili ciddi hazırlığımız var. İşitme engelliler önüne gelen her şahısla çok rahat diyalog kuramayacakları için onlar ellerindeki tabletlerle ya da yazışma aletleriyle wireless Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden (OMÜ) Tekkeköy-Çarşamba ayrımına kadar insanların yoğun yaşadığı sosyal birimlerin olduğu ve spor tesislerin olduğu yerlerde rahatlıkla haberleşebilecekler. Onun için bu anlamda çok ciddi yazılımlar yaptırıyoruz. Bir taraftan da gerek vericilerin, gerekse fiberoptik kablolarının donatılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bunlar Samsun'un 2017 yılından sonraki dönemi için de çok büyük önem arz edecek. Çünkü herhangi birimiz 3G veya 4G ile haberleşme yerine wireless teknolojisini kullanıyorsanız rahatlıkla bunu insanların yoğun yaşadığı alanlarda kullanabileceksiniz. Bu tarz şehirler dünyada birkaç tanedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Akın, 'Ayrımcılık Yasağı ve Eşit Muamele Hakkı Konusunda AİHM Kararları ve Örnek Uygulamalar, Mülkiye Müfettişleri Murat Gözütok, Cenk Hakan Karaduman ve Bedrettin Özmen ise Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşit Muamele Hakkının Gelişim Süreci, Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kanunu Tasarı Taslağı ve Anayasa Mahkemesi'nin Örnek Kararları ile Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşit Muamele Hakkı Konusunda İç Hukuk Düzenlemeleri ve Mülki İdare Amirlerinin Sorumlulukları' konularında proje sunumlarını yaptılar. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği İbrahim Şahin Mülkiye Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title