Haberler

Samsun'a Golf Sahası Projesi

Samsun'a turizmin yanında büyük ekonomik katkı sağlayacak 'Golf Sahası Projesi', Türkiye Golf Federasyonu tarafından kabul gördü.

Samsun'a turizmin yanında büyük ekonomik katkı sağlayacak 'Golf Sahası Projesi', Türkiye Golf Federasyonu tarafından kabul gördü. Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bürokratik işlemlerin tamamlanması halinde 1.5 yıl içinde projeyi hayata geçirebileceklerini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na hazırlık sürecini de dikkate alarak Türkiye Golf Federasyonu'na Çarşamba İlçesi'nin Akçatarla köyündeki 600 dönüm araziyi önerdi. Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte önerilen alanda incelemelerde bulunan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, hem iklimin hem de alanın golf sporu için çok uygun olduğunu söyledi.

Golfü Samsun'a kazandırmak için uzun süredir uğraş verdiklerini hatırlatan Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Golf alt yapısıyla ilgili Samsun'da 2-3 senedir yoğun olarak çalışıyoruz. Daha önce Bafra ve Çarşamba'da başka yerlere de bakıp inceleme yapmıştık. Bugün baktığımız arazinin de golf için uygun olduğunu söylemişlerdi. Gelip inceledik. Gerçekten de uygun bir arazi. Samsun'un özelliği her şeyden önce Antalya'dan farkı iklimidir. Çünkü Antalya'da yüksek sıcaklık ve yüksek nem var. Golf de 42 derecede rahatlıkla yapılabilecek bir spor değil. 5-6 saat sürüyor. Ayrıca Haziran'dan Eylül'ün ilk haftasına kadar golf oynamak pek mümkün değil. Bu nedenle Samsun önem kazanacak. Bittikten sonra da burası en az 3-4 ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapabilir. İşin turizm boyutu var ama neresinden bakarsak bakalım işin ekonomik boyutu da yüksek."

Tüm Dünya'da prestiji yüksek golf sporunu Samsun'a da kazandıracak olmanın heyecanını yaşadığını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Golf sadece bir spor organizasyonu olmaktan öteye popülaritesi, turizmi ve sosyal etkisi çok yüksek bir spor. Bu tesis ile birlikte Samsun, golf alt yapısına sahip şehirler kategorisine girecek" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin de "İlimize golf sahası kazandırmak için başlattığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu tesis tamamlandığında yurt içinden, yurt dışından ve ülkemizde bulunan yabancı ülke vatandaşları golf oynamak için buraya gelecekler. Gerekli onaylar alındıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın katılımı ile Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı yaparak, bu alanın golf sahası yapılması ile ilgili ilanını gerçekleştireceğiz" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz İbrahim Şahin Ahmet Ağaoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title