Haberler

Samsun - 9 Yıl Önce Yanan Asırlık Bina, Kaderine Terkedildi

9 yıl önce yanan asırlık bina, kaderine terkedildi

Samsun'daki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin 114 yıllık tarihi binasının 9 yıl önce çıkan yangın sonrasında hasar gören kısmında geçen süre içerisinde hiçbir çalışma yapılmadı.

Samsun'da 1902 yılında yapılan hastaneye, dönemin Osmanlı Padişahı Sultan 2'nci Abdülhamid'e saygı göstermek ve ismiyle ilişkilendirmek için 'Canik Hamidiye Hastanesi' adı verildi. 1971 yılında Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet vermeye devam eden hastanenin tarihi binasında 2007 yılında yangın çıktı. Yangın ardından hastanenin tarihi binasının içinde idari bölümünün de bulunduğu kısmı kullanılamaz hale geldi. Binanın az hasar gören diğer kısımları onarılarak hizmet verilmesine devam edildi. Aradan 114 yıllık hastane binasının yanan bölümünde geçen 9 yıla rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. Asırlık hastane binasının kötü durumu ise tepkiye neden oldu.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2.5 yıl önce binanın restorasyonunun yapılması için özel bir firmaya proje hazırlatıldı. Yaklaşık 1.5 milyon TL'ye yapılacak restorasyonun projesi Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından hastane ile ilgili bir çalışma başlatılmadığı belirtildi.

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Samsun'un tarihindeki ilk hastane olma özelliği taşıyan binanın mevcut durumunun üzüntü verici olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Tarihi binanın bir kısmı şuan harabe halde. Bir kısmında ise sağlık hizmeti verilmeye devam ediliyor. Hastanenin tarihi binası aslında günümüzün koşullarında sağlık hizmet vermek için uygun değil. Oldukça yıpranmış durumda. Ancak bu tarihi yapının bu şekilde hasarlı halde bekletilmesi de doğru değil. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin bir an önce yapımı tamamlanan yeni binalara taşınması gerekiyor. Tarihi hastane binasının ise mutlaka restore edilmesi şart. Çok kıymetli bir binanın bu şekilde yıllardır bekletilmesi son derece yanlış. Bu tarihi yapı sağlık müzesi olabilir veya başka bir şekilde tarihine uygun bir şekilde değerlendirilebilir. Mutlaka şu anki acı veren durumundan kurtarılması gerekiyor."

İlkadım İlçesi'nde yapımı 2008 yılında başlayan ve 2 yılda tamamlanarak hizmete girmesi planlanan 200 yataklı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile 60 yataklı AMATEM inşaatının da halen sürdüğü yüzde 90'ı tamamlanan hastanenin bitirilmesinin ardından Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin yeni yerine taşınacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Sağlık Bakanlığı Hamidiye Samsun Canik 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title