Haberler

Samsun 50 Yıllık Eşine Böbreğiyle Hayat Verdi

Samsun'da 73 yaşındaki Hüseyin Kavaklı, 28 yıl önce tek böbreği alınan ve 3 ay önce diğer böbreği de işlemez hale gelen 50 yıllık eşi 65 yaşındaki Saniye Kavaklı'ya bir böbreğini vererek yaşama bağladı.

Samsun'da 73 yaşındaki Hüseyin Kavaklı, 28 yıl önce tek böbreği alınan ve 3 ay önce diğer böbreği de işlemez hale gelen 50 yıllık eşi 65 yaşındaki Saniye Kavaklı'ya bir böbreğini vererek yaşama bağladı. Hüseyin Kavaklı, "O bize 50 yıl fedakarca baktı. Böbreğin lafı bile olmaz' dedi. Samsun'un Kalkanca Mahallesi'nde oturan 4 çocuk annesi Saniye Kavaklı, 28 yıl önce böbrek rahatsızlığına yakalanınca sağ böbreği ameliyatla alındı. Tek böbrekle yaşamını sürdüren Saniye Kavaklı, 3 ay önce diğer böbreğinden de rahatsızlanarak hastaneye gitti. Saniye Kavaklı'ya doktorlar tek böbreğinin yüzde 13 oranında çalıştığını ve nakil olması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Hüseyin Kavaklı, eşine kendi böbreğini vermek istediğini doktorlara söyledi. Yapılan tetkiklerin ardından dokular uyum sağlayınca çift önceki gün Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat edilerek böbrek nakli yapıldı. Sağlık durumları gayet iyi olan çifti, çocukları Süleyman Kavaklı ve Sebahat Öksüz yalnız bırakmadı.

'DİYALİZE GİRMEK ZORUNDA KALMAYACAK'

Nakli gerçekleştiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu, ameliyatın başarıyla sonuçlandığını belirterek, "Hastamıza eşinden alınan böbreğin naklini gerçekleştirdik. Bundan sonraki hayatında artık diyalize girmek zorunda kalmayacağı için hayat standardı da artacak. Şu an ikisinin da sağlık durumu gayet iyi" diye konuştu. Ameliyattan bir gün sonra ayağa kalkıp yürümeye başlayan çiftin doktorlarından Süleyman Öner de "Nakil ameliyatının ardından hastamızın tedavisi ürolaji servisimizde devam ediyor. Sağlık durumlarıyla ilgili bir sorun yok. İyiye gidiyorlar" dedi.

'O 50 YIL BİZE FEDAKARCA BAKTI'

50 yıllık eşine böbreğini veren Hüseyin Kavaklı ise, eşinin sağlıklı olduğu dönemlerde bile ev işlerinde kendisine yardımcı olduğunu belirterek duygularını şöyle dile getirdi: "Çok mutluyum, bir can kurtarmak herkese borçtur. Eşime seve seve böbreğimi bağış yaptım. Eşim 50 yıl hem bana hem çocuklarıma fedakarca baktı. Onun ailemiz için yaptıklarının yanında benim bir böbreğimin lafı bile olmaz." Eşinin böbreğiyle hayata tutunan Saniye Kavaklı, "28 yıldır böbrek hastasıyım. 3 ay önce böbrek nakli istediler. Hayat arkadaşım bana böbreğini bağışladı. Allah razı olsun. Durumumuz çok iyi. Kalkıp gezebiliyoruz. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kavaklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title