Haberler

Samsun 19 Mayıs Yarı Maratonu Nefes Kesti

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan 19 Mayıs Yarı Maratonu nefes kesti.

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan 19 Mayıs Yarı Maratonu nefes kesti.

Fuar Caddesi'nden başlayan yarı maratonun startını Samsun Valisi İbrahim Şahin, kurusıkı tabanca ile havaya ateş ederek verdi. Valilik önündeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında sporcular, Kurtuluş Yolu üzerindeki Fuar Caddesi'nden başlayarak Atakum ilçesindeki Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden geri dönüp, başladıkları yere gelerek toplamda 21 kilometrelik parkuru tamamladılar.

Maratona CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile birlikte 135 erkek, 22 bayan olmak üzere toplam 157 kişi katılırken, kıyasıya geçen maratonda ferdi sıralamada erkeklerde 1 saat 5 dakika 2 saniye derece ile Etiyopyalı Johannis Bekele Jida birinci, 1 saat 5 dakika 12 saniye ile İstanbul Beştelsiz Spor Kulübü'nden Fetene Alemu Regasa ikinci olurken, 1 saat 5 dakika 55 saniyede Etiyopyalı Argchew Assefa Tola üçüncülüğü elde etti. Maratona katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da 73. oldu.

Bayanlarda ise 1 saat 20 dakika 39 saniye derece ile Ankara'dan Yasemin Can birinci, 1 saat 21 dakika 53 saniye derece ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden Elif Tozlu ikinci, 1 saat 22 dakika 7 saniye derece ile Niğde'den Şeyma Yıldız üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara ödülleri ve kupaları, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından verildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Kemal Atatürk İbrahim Şahin 19 Mayıs Samsun Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title