Haberler

Samsun 19 Mayıs Stadyumu Euro 2020 Standartlarına Uygun Yapılıyor

Yüklenici firma Ali Acar İnşaat'ın proje Müdür Yardımcısı Bünyamin Ayar, Samsun'da yapılan 19 Mayıs olarak isimlendirilen yeni stadın inşaatının yüzde 42'lik bölümünün tamamlandığını ve stadyumun UEFA EURO 2020 standartlarına uygun yapıldığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'un Tekkeköy ilçesine yapılan 33 bin 19 kişilik stadyumun inşaatının yüzde 42'lik bölümü tamamlandı. İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren yüklenici firma Ali Acar İnşaat'ın Proje Müdür Yardımcısı Bünyamin Ayar, "Kaba yapı diye tabir ettiğimiz betonarme imalatlarımız yüzde 95-96 seviyelerindeyiz. Onlarda bitirme işlemlerini yapıyoruz. Bunun dışında içeride mekanik ve elektrik tesisat işlemlerimiz devam ediyor. Havalandırma işlemlerimiz devam ediyor. Bunlarda da yüzde 50-55 seviyelerine kadar geldik. Elektrik, akım ve kuvvetlendirme işlerine başladık. Bunlarda da yine aynı şekilde yüzde 40 seviyesinin üzerindeyiz. Bunun dışında bizim en önem verdiğimiz iş şu anda bu dönem itibariyle bizim iş programımıza uygun olarak devam eden çelik imalatımızdır. Çelik konstrüksiyon, çelik yapı işleridir. Bunlarda da yüzde 50 seviyesinde imalatımız bitti, yüzde 30 seviyesinde de montajımız tamamlandı. Bundan sonraki süreçte biz de artık dış cephe imalatları ve içerideki bitirme işlemlerimiz başlıyor. Stadın geneline baktığımızda da yüzde 42 seviyesindeyiz. İnşaat iş programımıza uygun gidiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bizden talep ettiği, e-bilet ve sporda şiddeti engelleme yasasına bağlı olarak yapılacak bazı düzenlemelerde veya çim ekimiyle ilgili bizi bir engelleme olmazsa stadyumun zamanında teslimatını yapacağız. Toplu Konut idaresinde devam eden Türkiye'deki statlar içerisinde en hızlı giden inşaatlardan birisiyiz. Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda 79 bin metrekare otopark ve yeşil alan, 11 bin metrekare alışveriş merkezi ve 50 bin metrekaresi stadyum olmak üzere toplam 140 bin metrekare olacak" dedi.

19 MAYIS STADYUMU EURO 2020 STANDARTLARINA UYGUN YAPILIYOR

Yapılan stadyumun 'akıllı stat' kavramında olduğunu vurgulayan Ayar, "Akıllı stat kavramı, smart stadyum dedikleri, stadyumun içerisindeki tüm elektronik ve mekanik sistemler birbirine bağlantılıdır. Birbirlerini izliyorlar ve seyrediyorlar. Örneğin statta bir yangın çıktığı zaman, sulama sistemleri harekete geçiyor ve turnikeler kendilerini serbest bırakıyor. Elektronik sistemlere öğretilmiş bir senaryo var. Çünkü hazırladığımız yangın kaçış senaryosu dahilinde bir senaryoya sahipler. Otomatik tahliye için bütün geçiş yollarını açıyorlar. Bu ve benzeri işlemleri uygulayabilecek elektromekanik sistemlere sahip olan stadyumlara 'akıllı stadyum' deniyor. Bu stadyum da onlardan birisi olacak. Türkiye'de devam eden stadyumlarda buna benzer çalışmaların olduğunu biliyorum ama bizim stadyumumuzda bunlar var. Stadyumumuz, sahip olacağı elektrik sistemleri ile Türkiye'nin ilk akıllı stadı olacak. UEFA EURO 2020 standartlarının talep ettiği bütün güvenlik tedbirlerine cevap verebilen yüksek güvenlikli, seyirci konforu öncelikli olan bir stadyum oluyor" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

19 Mayıs Samsun Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title