Haberler

Samsat'ta, Tütün Satışları Başladı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde üreticiler tarafından özel sektöre satılmak üzere ekimi yapılan tütünlerin satışları yapılmaya başlandı.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde üreticiler tarafından özel sektöre satılmak üzere ekimi yapılan tütünlerin satışları yapılmaya başlandı.

Özel firmaların yönlendirmesi ile Adıyaman'ın Samsat İlçesinde İzmir ve Virginia cinsi, yaklaşık 11 bin dönümlük arazide bin ton tütün ekildi. Karton kutular içerisindeki eksperlerin beğenisine sunulan tütünlerde kilosu başfiyat olarak bilinen tavan fiyat 10 TL 30 Kuruş üzerinden fiyat verildi. Çiftçiler, bu fiyatların çok altında değer biçildiğini, üretilen tütüne esas değerin verilmediğini ifade ettiler.

Tütün alımlarını yerinde inceleyen Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, firma yetkilileri ve eksperlerden bilgi alarak, bütün tütünlerin aynı değerde olamayacağı düşüncesini anlayışla karşıladıklarını ancak, bir yıl boyunca bin bir fedakarlıklarla üretim yapan vatandaşların da mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Kaymakam Atak, "Eksperlerin titiz davrandıklarını, bazı kriterlere göre fiyatlandırma yaptıklarını biliyoruz. Teknik olan bu kriterler doğrultusunda işlerini yapıyorlar. Ancak, tütün üretimi çok meşakkatli bir iş. Bütün aile bireylerini rahatsız eden, etkiyen bir iş kolu. Fiyatlandırma yapılırken bütün bunların da göz önünde bulundurulması gerekir. Her şeye rağmen ilçemize önemli bir gelir kaynağı olan tütün üretiminin arttırılarak devam etmesini istiyoruz. Alımların üreticilerimize ve firmalarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Virginia Adıyaman Samsat İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title