Haberler

Şampiyonun Tercihi Şifa Üniversitesi

2013 LYS sonuçlarına göre, Y-MF-1 ve Y-MF-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi öğrencisi tercih ettiği İzmir Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşmeyi başardı.

2013 LYS sonuçlarına göre, Y-MF-1 ve Y-MF-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi öğrencisi tercih ettiği İzmir Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşmeyi başardı.

Burslu olarak kazandığı bu üniversiteyi tercih etmesinde bir çok neden olduğunu belirten Şahinoğlu, şöyle konuştu: "En önemli neden özel bir üniversite olması ve kontenjanlarının az olması. Çünkü bir çok tıp fakültesinde sorun var. Çok kalabalık amfiler ve sınıflarda ders işleniyor. Şifa'da böyle bir problem yaşamayacağımı düşünüyorum. Ayrıca, burada bize kazandırılacak klinik tecrübe burayı tercih etmemdeki faktörler arasında."

TIP'IN TERCİH EDİLMESİ GAYET DOĞAL

Türkiye'de derece yapan öğrencilerin tercihlerinin genellikle tıp fakülteleri olduğunun hatırlatılması üzerine Şahinoğlu, "Tıp geniş bir alan. İnsanlar bu alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulabiliyor. Buna alternatif elektrik elektronik mühendisliği olabiliyor. Kazandığımız deneyimi üniversitede kullanmak ve bunu daha çok geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle öncelikli olarak Tıp'ın tercih edilmesi gayet doğal" dedi. Şahinoğlu, hangi alanda uzmanlaşmak istediği ile ilgili soruya ise, "Ona daha karar vermedim. Yıllar içinde karar vereceğim" yanıtını verdi.

BABANIN MUTLULUĞU

Burak Şahin'in babası emekli öğretmen Şevki Şahinoğlu da, "Bir babanın en büyük arzusu evladını en iyi yerde görmektir. Dört yıl önce SBS'de oğlum Türkiye ikincisi olmuştu. Artık hedefimiz birincilik olmalıydı ve tüm çalışmalarımızı buna yönelik gerçekleştirdik. Dört yıl boyunca her fırsatı değerlendirdik ve mutlu sona ulaştık" dedi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altınbaşak Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title