Haberler

Şampiyonu Yazdılar!

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor beraberliği ile tarihinin 19. lig şampiyonluğunu resmileştirirken, spor yazarları, ligi açık ara zirvede bitiren sarı-lacivertlileri yazdılar!

Rıdvan Dilmen - Sabah

Karşılaşma gol atan galip gibi başladı ve öyle de bitti. Hele hele Beşiktaş'ın Sivas'ta art arda yediği gollerden sonra sadece formaliteye döndü Kadıköy'de son yarım saat. Fenerbahçe'yi oyunda dün için eleştirmek haksızlık olur. Ligin genelini çok iyi oynayarak geçiren bir takımın, şampiyonluk maçını az pozisyonla bitirmesi doğaldır. Fenerbahçe takımı görevini fazlasıyla bu yıl yerine getirmiştir. Kadınların çocukların tribünleri doldurup, 50 bin kişiden bile fazla maça gelmesinden çok biletlerin 2.5 saatte bitmesi camianın bu şampiyonluğa ne kadar istekli olduğunu gösteriyordu zaten... Maç ile ilgili çok fazla yorum yapmayayım. Ersun Yanal ve tüm takımı bu yılki performanslarından dolayı can-ı gönülden kutluyoruz.

Şampiyon Fenerbahçe

Mehmet Demirkol – Milliyet

Fenerbahçe ligin ilk yarısında güç ve inancıyla rakiplerine fark yaptı. Sivas maçıyla 'Bizi şampiyon yapmayacaklar' komplo paniğine düşüldü. ve ardından o azim ve inancı görmesek de gücüyle istediklerini büyük oranda yaptılar. İlk yarıda 2.4 puan ortalaması bu inançla yakalamıştı Şampiyon. İkinci yarıda gücüyle 1.9 puanda kaldılar ve şampiyon oldular. Ersun Yanal yaşlı ve pasa dayalı oyuna alışık bir takıma bambaşka bir oyun oynatarak şampiyon oldu. Bu dönüşüm büyük bir başarı. Ancak Fenerbahçe var olan gücünü çok daha ekonomik kullanabilir. Fenerbahçe yetenek eksiğini önümüzdeki yıl kapatmalı. Özellikle iki yönlü orta saha oyuncularıyla… Emenike, Kuyt, Sow, Meireles, Emre, Topal, Alper hepsinin şampiyonlukta büyük payları var. Ancak Fenerbahçe'nin daha yetenekli olması lazım…

Uğur Meleke – Milliyet

Yılın şampiyon Fenerbahçe'sini tek kelimeyle özetlemeye çalışsam, seçeceğim sözcük 'ciddiyet' olur herhalde... Yanal çok dar bir kadroyla çalışmayı tercih etti, sadece iki yerli eksik olduğunda sahaya 17 kişiyle çıktı ama onun derdi başkaydı: Sıfır risk istiyordu. Kadroda tek bir netameli parçaya tahammülü yoktu, çalıştığı her birey her an bir derbide 11'de olabilecek tecrübe ve soğukkanlılığa sahip olmalıydı. Türkiye'nin belki en soğukkanlı genci Alper bile, en yeteneklisi Salih bile Yanal'ın kriterlemesinde henüz eksiklerdi. Dün sahaya çıkan ideal 11'de 25 yaş altı oyuncu yok; en gençler Caner ve Emenike bile 26 yaşındalar. Sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu getiren faktör de bu oldu zaten: Kan çıkabilirdi, olsun tekmeye kafa sokulacaktı. Gözyaşı tutulamayabilirdi, olsun o gol atılacaktı. Ter tükenebilirdi, olsun 90+4'te o son pres yapılacaktı. Fenerbahçe'nin şakası yoktu, aslolan sonuçtu. Sonuç da sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk...

Kariyerinin zirvesinde

Erman Toroğlu – Fotomaç

İyi, kötü, çirkin... Bu haftanın kısaca özeti… İyi Fenerbahçe. Sezon başından beri istikrarlı gittiler, maçı ve ligi hiç bırakmadılar. Ersun Yanal'ın ve futbolcuların aklı hep sahadaydı. Dışarı ile uğraşmadılar. Hak ederek şampiyon oldular. Bu şampiyonluk onları Avrupa'ya götürmeyecek ama özellikle Galatasaray'a 4. yıldızı taktırmaması açısından önemli bir şampiyonluk. Rakipleri ne yaparsa yapsın son haftalarda puan da kaybetseler hiçbir şey kaybetmediler. Bu rakiplerinin ne kadar kolay olduğunun, ne kadar kötü idare edildiğinin resmidir. Ne olursa olsun onlar kötü idare edilirken demek ki Fenerbahçe bu sene yönetimi dahil doğru işler yapmıştır. Çünkü bir futbol takımı, yönetimin sahadaki aynasıdır. Şampiyonlukta emeği olan herkesi tebrik etmek gerekir.

Ahmet Çakar – Sabah

Fenerbahçe tarihindeki belki de en önemli ve en ezici şampiyonluğunu aldı. Bunca yıldır futbolun içindeyim ama daha Nisan ayında şampiyon olan bir takımı hatırlamıyorum. Üstelik üç senedir şike sürecinin yarattığı travmayla boğuşan Fenerbahçe, kendisi kadar güçlü Galatasaray'ı sürklase edip mutlu sona ulaştı. Bu başarı tüm camianın… Taraftarından Aziz Yıldırım'a, Ersun Yanal'dan malzemecisine kadar herkesin bu çorbada tuzu var. Ama herhalde aslan payı sahada ter döken futbolcuların olsa gerek. Son maçtı, beraberlik yetiyordu ama onlar yine birinci dakikadan son dakikaya kadar inanılmaz mücadele ettiler. Fazla pozisyon bulmasalar da asla bir rehavet içinde değillerdi. Sağdan Gökhan, soldan Caner lokomotif gibi geldiler. Rize kafayı kaldıramadı. Sonuçta Fenerbahçe şampiyon oldu. Belki de kendi sahalarında çok az puan kaybettikleri sezonun sonunda puan kaybederek şampiyon oldular. Üstelik kadın ve çocuk taraftarların önünde şampiyon olmak daha da anlamlı…

"Aziz Yıldırım'a armağan olsun"

Güntekin Onay – Vatan

Şampiyonluk ulaşılması kolay bir hedef değil. Temmuz ayında yoğun antrenman temposu ile başlarsınız, yorucu bir sezona hazırlanırsınız. Ekip ruhu, takım olgusu, fedakarlık ister şampiyonluk... Yürek, mücadele, konsantrasyon ister... Akıl, beceri, güç ve dayanıklılık ile koşarsınız hedefe... Başarının arkadaşlığı değil, arkadaşlığın başarıyı getirdiği bir öyküdür şampiyonluk... Sevgi varsa şampiyonluk gelir. İlle de rakibe saygı şarttır. Gün gelir düşersiniz, kaybedersiniz. Yeniden ayağa güçlü bir şekilde kalkabilmektir şampiyonluk. 'Sen-ben değil. Biz-hepimizdir.' 'As-Yedek-Yıldız-Genç-yaşlı' yoktur şampiyon olan takımda… Tebrikler Fenerbahçe… Tebrikler şampiyon... İstediniz, hak ettiniz ve başardınız...

Okay Karacan – Zaman

Yıllarca başarısız her sezonun ardından sil baştan kurduğu takımlarla, göreve getirilen yeni teknik adamlarla anılan, her sezon başka bir oyun mantalitesi üretmeye çalışıp hüsran yaşayan o en eski Fenerbahçe geleneğinin anahtarı Alex dönemi olmuştu. Bu dönemin Fenerbahçe'si ekonomik ve sosyal gücünü kullanarak 'olmuyorsa yenisini, en iyisi alırız' Fenerbahçe'sinden çağın şartlarına uyum sağlayan Fenerbahçe'nin doğumunu sağladı. Geçen yılın başı yeni bir milat kabul edilmeli. Bu şampiyonluk salt bu sezonun değil Kocaman dönemiyle başlayıp dinamiklerini koruyan koca bir iki yılın ürünüdür. Yanal'ın değiştirmek yerine geliştirmek üzerine kafa yormasının, saha içindeki birçok oyuncunun bu felsefeye tam anlamıyla destek verip boşlukları tamamlamasının eseridir.

"İlk hafta söylemiştik"

Bağış Erten – Radikal

Evet, şampiyon Fenerbahçe... Kim hak etmediklerini söyleyebilir ki? En çok koşan, en çok şut çeken, en çok gol atan, 5. haftadan beri lider takım sizseniz, yenilgiyi kabullenmemek kimliğinizse, maçı son ana dek oynamanın örneğiyseniz haliyle şampiyon oluyorsunuz. Başta Ersun Yanal olmak üzere tüm takıma saygı duymak lazım. Tek bir yıldızla değil takım oyunuyla başardılar bunu. Caner ve Mehmet Topal 'başka' oynadılar ama bu zafer resmen dayanışmanın eseri. Bu başarıyla birlikte görüyoruz ki 2011'de dibi bulan takım yeniden futbolumuzun zirvesinde. Öyle ya da böyle; takdiri hak ediyorlar. Zor günlerde kimse onlar gibi kenetlenmiyor bu ülkede. İnanmayan dünkü tribünlere baksınlar!

Alaattin Metin – Akşam

Bütün Fenerbahçeliler gibi Başkan'ın da en mutlu günüydü… Sevdalısı olduğu kulübü için çok acılar çekti. Eğilmedi, bükülmedi. İçi kan ağlasa da dik durdu, etrafına moral verdi. Tıpkı dün geceki gibi… Sevinçliydi. Çok emek verdiği takımı şampiyon oluyordu. Ama yaşadıklarına buruktu. O güzel marşı yazan Kıraç ile karşılaştı. Teşekkür etti. Duygu adamı Kıraç "Başkanım, bir gece ağlaya ağlaya yazdım" dedi. Galatasaray'ı yenerek şampiyon olan bayan ve erkek kürekçiler kupaları ile başkana gelince duygusal anlar oldu. Hepsini tek tek yanaklarından öptü. Sonra sahanın kenarına geldi. İşte o an kıyamet koptu. Futbolcular ısınmayı bırakıp, Aziz Yıldırım'ın yanına geldiler. Gözleri doldu… Yüreğinde fırtınalar esiyordu… Fenerbahçe'nin şampiyonluk günüydü… Ama aklı Denizli maçından bu yana kesilen yollardaydı… "Dördüncü yıldızı çoktan takmıştık" dedi.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Galatasaray Ersun Yanal Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title