Haberler

Şampiyonluğun Yolu Bu Haradan Geçiyor

Türkiye Jokey Kulübü'ne ait İzmir Bursa karayolu üzerindeki Karacabey Pansiyon Harası'nda, kurulduğu günden bugüne 55 şampiyon at yetişti Safkan İngiliz atların bakım, beslenme ve tedavilerinin yapıldığı harada, veteriner hekimden nalbanta, seyisten ziraat ekibine 200'e yakın personel görev yapıyor Haradan çıkan son şampiyon "Kuloğlu" isimli safkan İngiliz atı, hara çalışanlarınca önümüzdeki ay yapılacak Gazi koşusunda en büyük favoriler arasında gösteriliyor.

MUHARREM AKSAKALLI - Türkiye Jokey Kulübü'ne ait İzmir-Bursa karayolu üzerindeki Karacabey Pansiyon Harası'nda, kurulduğu günden bugüne, 13 yılda 55 şampiyon at yetişti.

İzmir-Bursa karayolunda 6 kilometre boyunca uzanan Karacabey Pansiyon Harası, toplam 4 bin 996 dekar üzerinde hizmet veriyor. Harada, şu anda 1325 tay ve at yetiştiriliyor.

Safkan İngiliz atların bakım, beslenme ve tedavilerinin yapıldığı harada, veteriner hekimden teknikere, seyisten ziraat ekibine 200'e yakın personel görev alıyor.

Türkiye Jokey Kulübü'nce, Karacabey Pansiyon Harası'nın yanı sıra Eskişehir Mahmudiye Pansiyon Hara ile İzmit, Adana Seyhan, İstanbul Silivri, İzmir Torbalı ve Şanlıurfa Aşım istasyonlarında da atçılıkla ilgili önemli hizmetler sunuluyor.

13 yılda 55 şampiyon

Karacabey Pansiyon Hara ayrıca, yapıldığı günden bu zamana geçen 13 yıl içinde yetiştirdiği 55 şampiyon atla da öne çıkıyor.

Son şampiyon "Kuloğlu" isimli safkan İngiliz atı, hara çalışanlarınca önümüzdeki ay yapılacak Gazi koşusunda en büyük favoriler arasında gösteriliyor.

Harada bugüne kadar yetişen şampiyonlar atların isimleri şöyle:

"Actionmax, Adonise, Air Born, Astorya, Astrakhan, Ateşin Kızı, Aydın Ağbi, Berraksu, Big Sea, Big Trouble, Blaze to win, Bucknell, Confidance, Cool Girl, Dağlı, Deha, Derviş Ağa, Divine Heart, Doctors Soul, Doku, Dynasty, Fast Stars Line, Gladyatör, Golden Sun, Hakeem, Hammurabi, İmpetus, Kartalım, Kuloğlu, Leventcan, Lovely Doyoun, Mahalle Çocuğu, Mayuşka, Mianur, Mihrimahal, Moon Khan, My Sea, Mystcal Storm, Nazluş, Nuhbaba, Obiwan, Oğlum Emre, Orhideya, Sabırlı, Salvatore, Sarı lira, Silver Dancer, Smerç, Sweet Mistrees, Şeker Remziye, Tapıt Girl, The Rising, Typhan Girl, White Ram, Will Power."

Karacabey Pansiyon Hara Danışmanı Calixto Iglesias Herrera, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 bin dönüm üzerine kurulu olan ve yıl içinde sürekli at bulunan tesiste, profesyonel yetiştiricilik yapıldığını söyledi.

Harada, aygır, kısrak ve yeni doğan tayların yetiştirildiğini anlatan Herrera, şu bilgileri verdi:

"Yeni doğan taylar, 18-20 aylık olduğu dönemde haradan ayrılarak hipodromlara gitmekte. Harada bugüne kadar 55 şampiyon at çıktı. Türkiye Jokey Kulübü, elinden geldiği çerçevede yıllardır burada iyi bir çalışma yapıyor. Ziraatinden veterinerine kadar her geçen gün kendimizi geliştirmeye, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İyi atlar yetiştirebilme adına iyi kanlarla bu işi yapmaya çalışıyoruz. Detaylara dikkat etmeye çalışıyoruz. Atların doğumundan büyüyünceye kadar en ince ayrıntıya dikkat edip, tedavilerini tamamlamaya çalışıyoruz."

"Türkiye doğru bir yolda ilerliyor"

Herrera, tesiste iyi işler yaptıklarına inandığını belirterek, şampiyon bir at çıkarmak için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalıştıklarını anlattı.

İspanya'dan Türkiye'ye geldiğini ve 4 jenerasyon İngiliz atçılığı yapan bir aileye mensup olduğunu belirten Herrera, "Dünyada bu işi yapan en büyük üreticilerde çalıştım. Bu işleri iyi yapan insanlarla beraber oldum. Daha çok şampiyonları çıkarabilme adına Türkiye'deyim" diye konuştu.

Yarışçılık ve yetiştiricilik yapan ülkelerin daha uzun seneler atçılığın içinde olduklarına dikkati çeken Herrera, "Türkiye doğru ilerliyor. Türkiye'de temel amacım; ileri seviyede olan Fransa, İrlanda, İngiltere, ABD ve Avustralya gibi ülkelerin yaptığı yetiştiricilik seviyesinde işler çıkarabilmek. Saydığım ülkelerle aynı seviyeye gelebilmek için çalışıyoruz. En kısa zamanda onlarla aynı seviyeye gelebilecek potansiyel mevcut" ifadelerini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Jokey Kulübü Karacabey İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title