Haberler

Şampiyonların Gurur Gecesi

Güncelleme:

Büyükşehir Lig Şöleni'nde dereceye giren sporcular düzenlen törenle kupa ve hediyelerini Başkan Karaosmanoğlu'nun elinden aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Mart ayında ilkokullar arasında başlatılan Lig Şöleni'nde dereceye giren öğrencilere düzenlenen Şampiyonlar Gecesi ile ödülleri ve kupaları verildi. Başarı gecesinde dereceye giren öğrencileri Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yalnız bırakmadı. Sporun tabana yayılması için tesisleşmeden, eğitime tüm olanakları hizmet olarak başta çocuklar olmak üzere Kocaeli'nin emrine verdiklerini söyleyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Sporun tabana yayılması adına tüm olanakları seferber ettik ve etmeye devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımızı çok seviyoruz. Bundan sonra da çocuklarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

ŞAMPİYONLARA YAKIŞAN GECE

12 ilçede gerçekleştirilen ve ilköğretim okullarının Atletizm, Masa Tenisi ve Satranç Branşları'nda katıldıkları Lig Şöleni'ninde dereceye giren öğrenciler için Antikkapı Restaurant'ta Şampiyonlar Gecesi düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu geceye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Cintimar, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen, Atletizm İl Temsilcisi Abdülkadir Karaosmanoğlu, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Satranç İl Temsilcisi Halil İbrahim Berzan, Masa Tenisi İl Temsilcisi Çetin Buğdaycı, liglerde dereceye giren öğrenciler ve aileleri ile okul müdürleri katıldı.

BAŞKAN ŞAMPİYONLARI KUTLADI

Başkan Karaosmanoğlu tören öncesinde salondaki tüm konukları tek tek gezerek "hoş geldiniz" dedi. Törende bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sözlerine liglerde dereceye giren ve başarı elde eden öğrencileri kutlayarak başladı. Konuşmasında sporun insana hayatına yönelik faydalarına değinen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, bu nedenle sporun tabana yayılmasına büyük önem verdiklerini kaydetti. Spor yapan bir gençliğin her türlü kötü alışkanlıklardan uzak kalacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Spor olan yerde kardeşlik, birlik ve beraberlik vardır. Spor yapan kişinin ruhu ve bedeni sağlamdır. Biz de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman hayatında sporun yer almasını istiyoruz" dedi.

36 BİN 500 ADET SATRANÇ TAKIMI DAĞITTIK

Bu nedenle sporun tabana yayılmasından hareketle başta Spor okulları olmak üzere birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: "Spor Okulları ile çocuklarımıza ücretsiz spor imkanı sunduk. Kocaeli'ndeki tüm birinci sınıflara özel okullar da dahil olmak üzere 36 bin 500 adet satranç takımı dağıttık. Ve bu maliyeti son derece düşük olan hizmeti her yıl tekrarlayacağız. Amatör spor kulüplerine elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Kocaeli'nin her yanında farklı spor branşlarına ait tesislerimiz var. Mart ayında da ilköğretim okullarımıza yönelik Atletizm, Masa Tenisi ve Satranç Branşlarında lig şöleni başlattık. Bu faydalı organizasyonları bir tek şey için; geleceğimizin teminattı çocuklarımız için yapıyoruz. Çünkü çocuklarımızı çok seviyoruz. Bundan sonra da çocuklarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz"

AMAÇ SPOR ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK

Sporun her zaman şampiyonluk demek olmadığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Sporda hedef her zaman birinci olmak, kupa almak, şampiyon olmak demek değildir. Biz lig şölenleri gibi organizasyonları bunun için yapmıyoruz. Hedefimiz sporu çocuklarımıza alışkanlık olarak verebilmek. Ama bu arada tabii ki içlerinden şampiyonlar da çıkarsa bu da bizi gururlandırır" dedi.

SİGARAYI BIRAKIN

Konuşmasında velilere ve öğretmenlere de seslenen Başkan Karaosmanoğlu, çocukları spor yapmaları için teşvik etmelerini istedi. Başkan Karaosmanoğlu bu çerçevede sigara içen anne babalara da biran önce sigarayı bırakmalarını tavsiye etti.

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Başkan Karaosmanoğlu, 2004 yılında görevi aldıklarında Kocaeli'nde spor yapacak çok fazla imkan olmadığını gördüklerini kaydetti. Bu nedenle hemen harekete geçtiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Bugün Kocaeli'nin dört bir yanında spor tesisleri, açık spor alanlarını hizmete soktuk. Artık sahillerimizde Mavi Bayraklar dalgalanıyor. Kocaeli'nde mavi bayrak aman Allahım daha önce olsa buna kim inanırdı. Hayaldi ama bakın artık gerçek oldu. Çünkü çalışınca oluyor" dedi.

BAŞKANDAN GENÇLERE ANLAMLI SÖZ

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasında sözü Büyükşehir'in başarıya verdiği öneme getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl üniversite sınavlarında ilk yüze giren öğrencilere otomobil verdiğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Bakın buradan söylüyor ve söz veriyorum. Kocaeli'nde ikamet eden ve ilk kez üniversite sınavına giren öğrencilerin yüzü de sınavda birinci olursa yüzüne de otomobil sözü veriyoruz" diye konuştu.

BAŞKANA TEŞEKKÜR

Gecede konuşan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Büyükşehir Belediyesi'nin kente yönelik önemli ve değerli hizmetleri olduğunu ve bu çerçevede spor hizmetlerinin de her geçen gün artarak devam ettiğine işaret etti. Başkan Alemdar, Büyükşehir Belediyesi'nin Derince'deki spor hizmetlerine yönelik desteği için de Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür etti. Geceye katılan Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Cintimar da Kocaeli'nde sporun tabana yayılması adına en önemli hizmetleri gerçekleştiren kurumların başında Kocaeli Büyükşehir Belediye'sinin geldiğini belirterek, hizmetleri için Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti. Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın ise amatör spor kulüplerine yönelik desteği adına Başkan Karaosmanoğlu'nu kutladı.

ŞAMPİYONLAR KUPALARINI BAŞKANIN ELİNDEN ALDI

Konuşmaların ardından Lig Şöleni'nde dereceye giren öğrencilere ve okullarına kupaları ve hediyeleri verildi. Kupalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyelerinin elinden alan öğrenciler sevinçlerini aileleri ve öğretmenleri ile paylaştı. Gecede birincilere ayakkabı ve eşofman, ikincilere ayakkabı ve yağmurluk, üçüncülere ise ayakkabı hediye edildi. Şampiyonlar gurur gecesini Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile çektirdikleri fotoğrafla anılaştırdı.

LİG ŞÖLENİ MART AYINDA BAŞLADI

Büyükşehir, Mart ayında, atletizm, masa tenisi ve satranç branşlarında geniş kapsamlı bir Lig Şöleni başlattı. Lig Şöleni ile ilgili hazırlık çalışmaları ise Şubat ayında start aldı. Lig maratonuna öğrenciler okulları adına takım halinde katıldı. 12 ilçeyi kapsayan Lig Şöleni 86 okul ve 600 öğrenci ile Gebze'den start aldı. Lig Şöleni boyunca okullarının başarısı için zorlu bir mücadeleye giren çocuklar sporun keyifli yanını gözler önüne serdi. İki ay süreyle Gebze ve İzmit'te Liglerin yarı final ve final müsabakaları gerçekleştirildi. Nisan ayının ortalarından itibaren ise Lig Şöleni'nde final heyecanı yaşanmaya başlandı.

ATLETİZM LİGİ FİNALİ

Atletizm Lig Finallerinde 42 şampiyon belirlenirken, erkekler bayrak yarışında Mustafa Necati Orta Okulu, kızlarda ise 60. Yıl ilköğretim Okulu birincilik kürsüsüne çıkmaya hak kazandı.

MASA TENİSİ LİGİ FİNALİ

Gebze Spor Salonu'nda yapılan Masa Tenisi Ligi'nin final müsabakalarına okulları adına öğrenciler zaferin için kıyasıya bir mücadeleye girdi. Lige 1999 ve 2000 doğumlu öğrenciler katıldı. Tribünlerdeki öğrenciler de okullarını yaptıkları tezahüratlarla sürekli destekledi. Zorlu mücadelenin sonunda erkeklerde 50. Yıl İlköğretim birinci, Reysaş İlköğretim ikinci, Yeşilkent İlköğretim üçüncü ve Tahsin Tarhan İlköğretim Okulu da dördüncü oldu. Bayanlar da ise Conkbayırı İlköğretim birinci, Kroman Çelik İlköğretim üçüncü, İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim üçüncü ve Yeşilkent İlköğretim Okulu da dördüncü oldu

SATRANÇ LİGİ FİNALİ

Ligin Satranç Branşı'nın son hamlesini ise Atafen Koleji yaptı. Hasan Gemici Spor Salonu'nda yapılan Satranç Ligi final müsabakalarına 25 okul katıldı. Final müsabakalarında Derince Hikmet Uluğbay İlköğretim ikinci, İzmit Şehit Ümit Balkan İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu.

ŞAMPİYONLAR GECESİ

Lig şampiyonları kupalarını ve sürpriz hediyelerini bu gece gerçekleştirilen Şampiyonlar Gecesi'nde alacak. Ayrıca ilk üçe giren takımlar da Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun elinden kupa ve hediyelerini alacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Aziz Alemdar Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title