Haberler

Şampiyonlardan Esenler'de Kur'an Ziyafeti

Türkiye'de ilk defa düzenlenen "Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"na katılmak üzere çeşitli ülkelerden İstanbul'a gelen hafız ve kurralar, Esenler'de Kur'an ziyafeti sundu.

Ramazan'ın coşkusu Esenler'de doyasıya yaşanmaya devam ediyor. Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği programlar devam ediyor. Teravih namazının ardından Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerin yirmincisi de, her akşam olduğu gibi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Musa Ada'nın sunumuyla gerçekleştirilen gecede Dünya Hafızlarıyla Kur'an-ı Kerim Gecesi düzenlendi. Programa; AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Diyanet İşleri Başkanlığı Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"NE MEZARLIKTA OKUMAK NE DE FAL BAKMAK İÇİN"

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul'un camilerinde dünyanın dört bir tarafından gelen hafızların birbirleriyle yarıştıklarını belirterek, "Esenler'de dün iftarda misafir ettiğimiz o güzel insanları hafızları bugün sizlerle buluşturuyoruz. O kardeşlerimiz güzel kıraatleriyle beraber, bugün Esenler'de Kur'an ziyafeti sunuyorlar. Bu güzel sesli hafız kardeşlerimiz, ruhumuza her bir zerresiyle beraber hükmeden ayetleri okuduklarında onların sesinden daha çok zihnimizde kalması gereken Kur'an-ı Kerim'in ruhudur. Akif'in çok güzel bir sözü vardır; 'İnmemiştir Kur-an hele bunu hakkıyla bilin, ne mezarlıkta okunmak ne de fal bakmak için.' Şunu çok iyi bilmemiz gerekir; bu okunan Kur'an sadece ve sadece evimizin başköşesine asmamız için inmemiştir" dedi.

"RAMAZAN KUR'AN İNDİĞİ İÇİN RAMAZAN'DIR"

Kur'an-ı Kerim inanlar için bir hayat rehberi ve yaşam kaynağı olarak indiğini belirten Başkan Göksu, "Bizler ki Kur'an-ın getirdiği hüküm çerçevesinde Ramazan oruçlarını tutanlar olarak, Kur'an-ın bize söylediklerini hayatımızın her aşamasında hayata geçirerek, Kur'an-a olan bağlılığımızı hayatımızda yaşayarak ispatlamak zorundayız. Bu ay Kur'an ayıdır. Ramazan, Kur'an kendisinde indirildiği için Ramazan'dır. Dinlediğim Kur'an-ı Kerim'i hayatımızın yaşam pınarı olarak bilip, hayatımızın temel ölçütü olarak kabul etmeliyiz" şeklinde konuştu.

"RUHUMUZU VE KALBİMİZİ ZENGİNLEŞTİRİYORUZ"

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da bir konuşma yaparak, "Esenler Belediyemizin düzenlemiş olduğu Ramazan programlarıyla ruhumuzu ve kalbimizi zenginleştiriyoruz. Bu akşam da bereketli bir akşam Kur'an ziyafeti var. Ramazan'ı Şerif'i hep beraber idrak ediyoruz. Rabbim tutmuş olduğunuz oruçları kabul etsin" dedi.

ŞAMPİYONLARDAN KUR'AN ZİYAFETİ

Diyanet işleri Başkanlığı'nın düzenlediği "Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"na katılmak için 53 ülkeden İstanbul'a gelen kurra hafızlar, Esenler halkına yaklaşık iki saat süren Kur'an ziyafeti sundu. Programda sırasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, Malezyalı Wan Ainuddin Hilmi Bin Abdullah, Faslı Abdussamed Hamdan, Türkiye Beytullah Özdemir ve Filipinler Muhammed Nezir Azhar Kur'an-ı Kerim okudu. Esenler halkı güzel sesli hafız ve kurraların okudukları Kur'n-ı Kerim'i huşu içinde dinledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Esenler Türkiye Göksu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title