Haberler

Şampiyonlar Pistte

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Opel Türkiye, Spor Toto ve Petlas'ın katkılarıyla 15 yıl sonra ilk kez düzenlenen Şampiyonlar Şampiyonası, büyük heyecana sahne oldu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Opel Türkiye, Spor Toto ve Petlas'ın katkılarıyla 15 yıl sonra ilk kez düzenlenen Şampiyonlar Şampiyonası, büyük heyecana sahne oldu. İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde 48 pilotun katılımıyla yapılan yarışların ilkinde bugün Volkicar yarış otomobilleri sahne aldı. Dereceye giren 16 isim yarın gerçekleştirilecek Opel Corsa OPC yarış otomobilleri ile elemelerde yarışmaya hak kazandı.

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda ilk 16 dışında kalan Engin Kap ve organizasyonu yedinci sırada tamamlayan Burak Başlık, talihsizlik yaşadı. Engin Kap'ın Volkicar aracının sağ arka tekerleği virajı dönerken yerinden çıktı. Bir süre tekerleksiz yarışı sürdüren Kap, pit-stopa giderek yarışı tamamlayamadı. Burak Başlık'ın aracı da yine virajı dönerken takla attı. Korku dolu anların yaşandığı kazada Başlık yara almadı. Drift gösterileri, motosiklet akrobasi gösterileri, Red Bull ralli simülatörü ve Retro Rally Sergisi gibi etkinliklerle renklenen organizasyonda İskender Atakan, Serdar Bostancı, Cem Hakko, Volkan Işık ve Serkan Yazıcı gibi eski şampiyon pilotlar da piste çıkarak hünerlerini sergiledi.

Şampiyonlar Şampiyonu olacak sporcu, özel tasarım şampiyonluk kupası haricinde yaklaşık değeri 200 bin TL'yi bulan ödüllerin de sahibi olacak. Yılın en hızlısı Opel'den 1 yıllığına günlük kullanım için otomobil ile 2017 yılı içerisinde Red Bull davetlisi olarak Formula 1 veya WRC yarışı seyahati kazanacak. Şampiyon pilot ayrıca TOSFED sponsorluğunda Avrupa'da kendi klasmanında bir yarışa katılma ve öncesinde de test hakkını elde edecek. Şampiyonlar Şampiyonu, R5 bir otomobil ile Avrupa'da bir ralliye, SuperCar Lites ile Dünya Rallikros Şampiyonası RX2 kategorisinde bir yarışa veya Porsche Carrera Cup Benelux Fransa'da bir yarışa katılabilecek.

ALİ ÇIRACI'YA BÜYÜK ALKIŞ

Şampiyonlar Şampiyonası yarışlarında Volkswagen aracıyla gösteri yapan Ali Çıracı, İzmir Ülkü Yarış Pisti'ndeki sporseverlere duygusal anlar yaşattı. Doğuştan iki kolu olmayan ve bakkal dükkanı işleten Çıracı, ayaklarıyla sürdüğü arabasıyla engelleri aşmayı başardı. Otomobil sporlarına çok merakı olduğunu dile getiren Ali Çıracı, Bunu yapabilmek için önce inanmak ardından iyi bir eğitim almak gerekiyor dedi. Çıracıyı paralimpik yarışlara hazırlayan eski sporcu Galip Atar da, Ali Çıracı engelleri bir nasıl aştığını hepimize gösterdi. Kendisiyle gurur duyuyorum diye konuştu.

YERLİ LASTİK PİSTE İNDİ

Yerli Petlas firması tarafından geliştirilen performans lastiğinin piste indiğini belirten firmanın Ürün Geliştirme Şefi Çağlar Bahadır, Performans araçları için tasarlanmış bir lastiğimiz ilk kez burada denenecek. Uzun çalışmalar neticesinde ortaya çıkmış bir lastik. Hem hamur teknolojisi hem de lastiğin içinde kullandığımız teknoloji, performanslı araç kullanıcıları için düzenledik. Daha önce yapılan testlerde, pilot arkadaşların beğendiği bir lastik oldu. Motor sporlarında Petlas'ın adı çok duyulmuyordu ama bundan sonra daha çok duyulmaya başlanacak dedi. Firmanın Test Pilotu Ahmet Aladağlı da, Milli markamızın bu organizasyonda yer almasından gurur duyuyoruz. Kısa zaman içinde lastiğimiz, hem zemin hem pist hem de araçla uyumu mühendislerimiz tarafından hazırlandı. Bu lastiklerin profilleri, hamurları diğer lastiklere göre tamamen farklı. Yarışırken lastiğin direksiyon tepkimesi araçlarda süspansiyonla birlikte çalışması gerekiyor, aynı zamanda da zeminde tutuş esnasında kaymalarda lastiğin sırt profilinin kendisini koruması gerekiyor ki yarış tamamlanabilsin, bu komplike bir şey. Başlangıçla bitiş arasında, lastiğin aynı performansı vermesi gerekiyor. Bu lastikler diğer standart lastiklere çok daha farklı. Ürünümüzün arkasındayız ve güveniyoruz. Kısa sürede performansı çok iyi seviyelere çıkarttık, ıslak ve kuru testlerde başaralı sonuçlar elde ettik diye konuştu.

YÜREĞİ OLAN GELSİN

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı, Çok kıymetli sporcularımız var, şu an en iyi zamanı yapan 18 yaşındaki Ali Türkkan, genç sporcular açısından çok iyi bir şey. Şampiyonlar ödüllerini aldı ve şimdi de yarışıyorlar. Sponsorlarımız da yeni şeyler deneniyor. Bu sporla ilgili hep 'Zengin sporu' diye yorumlar yapıldı, hayır bu zengin sporu değil. Bu yürek sporu, sokaklarda gazlayarak, yan giderek kimse kendisini hızla zannetmesin. Hızlı olduğunu düşünen varsa gelsin burada göstersin marifetini biz de onu omuzlarımızda taşıyalım. İnsanlar bu sporu yapmak istiyor ama yapamıyor, çocukluktan başlamak gerekiyor. Çok önemli bir otomobil firmasıyla bir proje geliştirdik. Türkiye'nin her yerinden 25 yaş altındaki gençlerimizi alacağız. Gençlerimiz 'tosfedyildiziniarıyor.com' adresine girsin ve oradan bize ulaşsın eğer yürekleri varsa, yetenekleri varsa başvursunlar. Hiçbir şekilde para ya da başka bir şey istemiyoruz. Tulumundan kaskına, aracına kadar her şeyi biz karşılayacağız. 4 yıl içinde dünyaya bir yıldız çıkartmak istiyoruz. Bu bizim hakkımız 75 milyonluk bir ülkeyiz, bizim nasıl dünya otomobilleri camiasında bir ismimiz olmaz. Bütün otomobil fabrikaları Türkiye'de, yedek parçaların üretimleri Türkiye'de yapılıyor ama otomobil sporlarında ülkemiz zayıf, bu böyle olmaz. Büyük firmalarımız da işi anladılar ve destek vermeye başladılar. Yarışı kim kazanırsa kazansın benim baş tacım ama ben gençlerin kazanmasını istiyorum. Geçmişte büyük başarılara imza atmış büyüklerimizi de aramızdan görmekten dolayı çok mutluyuz. Ülkü Yarış Pisti'nin sahibi aynı zamanda da son 5 yılda 5 şampiyonluğu bulunan Ümit Ülkü de motorsporlarının gelişmesi için ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi.

DERECEYE GİRENLER

Sıralama yarışlarında, Ali Türkkan, 0129.717'lik derecesiyle en hızlı isim olurken, Can Tolon 0129.993'le ikinci, Ayhancan Güven de 0130.256'yla üçüncü sırada kendine yer buldu. Burak Çukurova, Orhan Avcıoğlu, Berkay Besler, Burak Başlık, Emre Hasbay, Deniz Denner, Dağhan Ünlüdoğan, Ümitcan Özdemir, Ümit Ülkü, Fatih Ayhan, Yağızs Avcı, Buğra Banaz ve Ahmet Berkay da ilk 16'ya girmeyi başardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu İzmir Corsa Opel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title