Haberler

    Şampiyonlar Ligi Final Biletleri Kara Borsada: 8 Bin Dolar

    Güncelleme:

    UEFA Şampiyonlar Liginde ilk defa bir kentin iki takımını karşı karşıya getirecek final maçının heyecanı, Madrid'de en üst düzeyde yaşanıyor.

    Real Madrid ve Atletico Madrid arasındaki ezeli rekabet, 24 Mayıs'ta Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde bir kez daha öne çıkacak. Maç için iki takımın toplam 40 bin taraftarı Lizbon'a gitmeye hazırlanırken, Madrid'de kalanlara ise iki kulüp stat kapılarını açacak.

    Atletico Madrid taraftarları Vicente Calderon'da, Real Madrid taraftarları Santiago Bernabeu'da kurulacek dev ekranlardan maçı izleyebilecek. Bir tarafına Real Madrid, diğer tarafına Atletico Madrid'in dev formalarının asıldığı Madrid'in ünlü Sol meydanına dev ekran kurulması fikri ise güvenlik endişesiyle son anda iptal edildi.

    Her iki kulüp de olası şampiyonluk kutlamalarını programladı. Real Madrid takımı, maçın ardından Lizbon'dan Madrid'e gelip sabaha karşı taraftarlarıyla Cibeles meydanında buluşacak, Atletico Madrid takımı ise bir gün sonra 25 Mayıs'ta Neptün meydanında kupayı kutlayacak. Ancak 25 Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu seçimleri nedeniyle her iki takımın kutlama planının, Seçim Kurulunca onaylanması gerekiyor.

    Final akşamı ve ertesi gün, maç ve kutlamalar nedeniyle çok geniş güvenlik önlemi alınacak. İspanyol polisi, atlı ve motosikletli birlikler olmak üzere 600 kişilik bir ekibi görevlendirdi, ayrıca 300'e yakın belediye polisi ve 130 sağlık görevlisi hazır bulundurulacak. Her iki statta, yaklaşık bin 200 özel güvenlikçi görev yapacak.

    Karaborsa biletler 8 bin avroyu buldu


    Öte yandan Lizbon'daki final, futbolun ekonomik gücünü bir kez daha ortaya koydu. Maçın oynanacağı gece Lizbon'daki tüm oteller yüzde 300'lerin üzerinde karla, rekor sayılabilecek oda fiyatlarına rağmen dolarken, kalan birkaç oda için gecelik 5 bin avro isteniyor. Aynı oteldeki oda fiyatının normal zamanda 200 avro olması dikkati çekiyor.

    Birçok Real Madrid taraftarı ise Madrid'den kalkacak kiralık otobüslerle 620 kilometre yol yapıp, maçın ardından Madrid'e geri dönmeyi planlıyor.

    Atletico Madrid'in eski üyelere ayrıcalık tanıyıp, Real Madrid'in ise kulüp üyelerine kurayla belirleyip 70 ila 390 avroya sattığı biletlerin bazısı karaborsaya düştü. İnternetteki bazı bilet satış sitelerinde Lizbon'daki final maçı için 8 bin avroya biletler satıldığı görülüyor. Ekonomik krizin yaşandığı İspanya'da bilet elde etme şansına sahip olan taraftarın birçoğu, biletine yapılan uç rakamlardaki tekliflerden dolayı, "tarihi bir final izlemek" ile "para kazanmak" arasında seçim yapmak zorunda kalacak.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Atletico Madrid Real Madrid Portekiz Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title