Haberler

LYS Şampiyonu Başarı Hikayesini Öztürk'e Anlattı

Güncelleme:

LYS Türkiye 36.cısı Serhat Tadik, başarı hikayesini haberler.com editörü ve Özgür Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Engin Öztürk'e anlattı.

LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, sınavda Diyarbakır il birincisi olan ve Türkiye genelinde de 36. sırada yer alan şampiyonlardan Serhat Tadik, Türkiye'nin en büyük ve kapsamlı internet sitesi haberler.com editörlerinden ve Diyarbakır'da yerel yayın yapan Özgür Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Engin Öztürk'ü ziyaret ederek, başarı hikayesini anlattı, gençlere tavsiyelerde bulunan Tadik, hedeflerinden de söz etti. Tadik, kendisini tebrik etmeyen kent yöneticilerine de kırgınlığını ifade etti.

Diyarbakırlı Serhat Tadik, LYS'de büyük bir başarıya imza attı. LYS sayısal alanda Diyarbakır il birincisi olan Tadik, Türkiye sıralamasında da 36. sırada yer alarak kentte bu alandaki en büyük başarısını kazandırdı.

LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Tadik ve 'Başarımda en büyük pay onundur' dediği babası Hüseyin Tadik ile gerçekleştirdiği ziyarette, Haberler.com'u Türkiye'nin en büyük ve kapsamlı internet sitesi, Özgür Haber Gazetesi'ni de Diyarbakır'ın en büyük ve saygın gazetesi olarak gördüğünü bu nedenle ziyaret edip başarısını Haberler.com ve Özgür Haber Gazetesi sayfalarından tüm Türkiye ve Diyarbakırlılar ile paylaşmak istediğini belirtti. Tadik, kendisine gösterdiği yakın ilgiden dolayı Haberler.com editörü ve Özgür Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Engin Öztürk'e ve ekibine teşekkür etti.


Tadik'in Başarı Hikayesi


LYS sayısal Türkiye'nin en iyileri arasındaki Tadik, elde ettiği başarıyla ilgili en büyük teşekkürü ailesine etti. Tadik, başarı hikayesi şöyle anlattı:


"SBS'den sonra Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi'ne 6'ıncı olarak yerleştim. Benim gibi aynı okula yerleşen arkadaşlarım ile birlikte çalışmalarımızı sürdürdük. Arkadaşlarımdan bazıları rehavete kapılıp çalışmayı bırakmıştı. Oysa ben asla bir rehavete kapılarak çalışmalarımı aksatmadım. Klasik bir tabirle dersi derste dinledim ve bu benim için kritik bir öneme sahipti. Ben bunu 4 sene boyuncu düzenli olarak devam ettirdim. Son sene büyük bir başarı göstermeden bu başarıyı yakalayabildim. Bir dershaneye gidiyordum ancak dershaneler kapanınca tam anlamında özel bir eğitim almış sayılmazdı. Çok düzenli bir çalışma yapmadan ancak çalışma sorumluluğuna sahip biri olarak, öğrencinin sorumluluklarına sahip olarak çalışmalarım başarıyı getirdi. Burada bana rahat bir ortam sağlayan ailemin de büyük etkisi vardır. Özellikle babamın başarımda büyük pay sahibi olduğunu söyleyebilirim verdiği rahatlık anlamında"


"Rehavet Bir Öğrenciyi Başarısızlığa Taşıyan En Önemli Faktördür"


Edinilen arkadaşlıklarla ilgili hem öğrencileri uyaran hem de bazı önerilerde bulunan Tadik, "Kesinlikle doğru arkadaşlar başarıya ulaşmanın ilk yoludur. Benim Gen Lisesi'ne birlikte gittiğim arkadaşlarım en az benim kadar hatta içlerinde benden daha iyi olan arkadaşlarım vardı. Ancak bazıları rehavete kapıldı ve çalışmadılar, 'Zaten başarılıyız' dediler. 'Her türlü kazanırız' dediler. Evet, kazandılar ancak benim gibi ilk 50'de değiller, ilk 10 bin içerisine girdiler ama inanılmaz üzüldüler. Buda diğer öğrencilere örnek teşkil etsin. Öğrenci kardeşlerime naçizane tavsiyem, kesinlikle 'her şey bitti' denmesin. Özellikle rehavet bir öğrenciyi başarısızlığa taşıyan en önemli faktördür. Ben buna arkadaşlarımdan ötürü bir kez daha şahit oldum. Ben zaten çalışmayı öteleyen ve rehavete kapılan arkadaşlarımla takılmadım. Zaten takılsam bu başarının geleceğini sanmıyorum. Bu benim durumun bütün öğrencilere örnek teşkil etsin" diye konuştu.


"Dünyada Tanınan Bir Fizikçi Olmak İstiyorum"

Hedeflerinden söz eden Serhat Tadik, dünyada tanının bir fizikçi olmak istediğini belirterek, "Kesinlikle bu hedefime ulaşmak istiyorum ve işi sıkı tutacağım. Bu hedefime ulaşmak için şöyle bir plan yaptım. Öncelikle meslek garantimi sağlamak için Elektrik- Elekronik Mühendisliğini seçtim. Gelecek yıllarda Elektrik- Elekronik Mühendisliği- Fizik çift anadal programına dahil olarak hayallerime, hedeflerime yaklaşmayı istiyorum. Bu hedeflerle birlikte genelde ülkeme, bölgeme ve kentim için elimden geleni de yapacağım" dedi.


"Yöneticilere Kırgınlığım Var"


Diyarbakır halkının sevincine ortak olmasını istediğini dile getiren Tadik, eğitim anlamında kendisi ve Diyarbakır için büyük olan bu başarının kent yöneticilerince tebrik ve takdir edilmemesinin kendisinde bir burukluk yarattığını anlatarak, "Diyarbakır'da başta Sayın Valimiz olmak üzere, Vali Yardımcılarımız, Eğitimden sorumlu vali yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, Milli Eğitim camiası, eğitimciler, eğitim yetkililerine karşı küskünlük değil de bir kırgınlığım var. Ben başta valimiz olmak üzere yöneticilerimizin sevincime ortak olmasını bir tebrik etmesini beklerdim, hala bekliyorum" dedi.

Başarısını tüm Diyarbakır halkına armağan eden Tadik, "Genelde bölgemizin özelde ilimizin bu başarıyı göstermesini canı gönülden istiyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title