Haberler

Şampiyon Sporcu Hedef Büyüttü

FAHRETTİN GÖK - İrlanda'da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda 57 kiloda gümüş madalya kazanan Cebrail Gençoğlu, 2017 yılındaki dünya şampiyonasında altın madalyaya uzanmak istiyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Cebrail, İrlanda'da 21-29 Kasım'da yapılan şampiyonada elde ettiği bu başarının ardından, ara vermeden Avrupa şampiyonaları için hazırlıklara başladı.

Türkiye ve Yunanistan'ın ev sahipliğinde 2016 yılında düzenlenecek şampiyonalar için Palandöken ilçesindeki özel bir salonda, antrenör İlknur Yılmaz gözetiminde günde iki antrenman yapan milli sporcu, bu organizasyonlarda başarısını sürdürmek istiyor.

Dünya şampiyonluğu hedefi

Cebrail Gençoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yaşında tekvando ve kick boks dallarında başladığı spor hayatında büyük zorluklar çektiğini ve amacına ulaşarak sonunda başarı elde ettiğini söyledi.

Bu spor dalında sadakatin çok önemli olduğunu, kendisinin de bunu yaptığını belirten Cebrail, şunları kaydetti:

"Çok zorluklar çektim. Zaman oldu soğuk nedeniyle antrenmana gidemedim. Eğitimim ile sporu birlikte yürüttüm. Bu branşta Erzurum'un tek milli sporcusuyum. Bu duyguyu yaşamak ilk bana nasip oldu. Umarım benden sonra genç kardeşlerim de örnek alacaklardır. Benim yetiştiğim dönemde Erzurum'un bu branşta hiç milli sporcusunun bulunmaması nedeniyle büyük zorluklar yaşadım. Etrafımda görüp örnek alabileceğim kimse yoktu. Şimdi gençlerimizin böyle bir avantajı var. Milli takımı bilen, uluslararası tecrübesi olan biri olacak yanlarında. Sadece ben değil, bu kent adına daha fazla sporcu bu organizasyonlara katılabilsin istiyorum."

Bu yıl çok çalışmasının karşılığı olarak önce Türkiye şampiyonu, ardından da dünya ikincisi olduğunu aktaran Cebrail, "Öncelikle eğitimi tamamlamak istiyorum. Benim işim kick boks. İnşallah bu branşta Avrupa ve dünya şampiyonluklarını kazanmak istiyorum. Önceki turnuvada kaybettiğim dünya şampiyonluğuna 2017'de ulaşacağıma inanıyorum"  diye konuştu.

Gençlere yatırım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Ahmet Dal ise, Cebrail'e verilen desteğin, bu spor branşı için değil, diğer spor branşları için de örnek teşkil etmesi bakımından önemli olduğunu söyledi.

Belediye olarak diğer Erzurumlu çocukları da spor branşlarına yönlendirmeye çalıştıklarını aktaran Dal, "Cebrail bu turnuvaya gitmeden önce rakiplerini tek tek incelediğini, oradan dünya şampiyonu olarak döneceği konusunda bize söz verdi. Biz de onun bu spor branşının geleceğini şekillendirecek kişi olacağını düşündük. Cebrail'in bundan sonraki Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında bizi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum. Yeni sporcuların yetişmesi ve tüm spor branşlarında başarılı olmak için sporun her branşını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Erzurum Cebrail Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title