Haberler

Şampiyon Rallicinin Gözü Avrupa'nın Zirvesinde

Otomobil sporlarına 7 yaşındayken go-kart ile başlayan ve çeşitli kategorilerde Türkiye şampiyonlukları bulunan genç rallici Buğra Banaz (22), 2017 yılında ilk kez boy göstereceği Avrupa Ralli Şampiyonası'nda zirveye çıkmak istiyor.

DENİZ AÇIK - Otomobil sporlarına 7 yaşındayken go-kart ile başlayan ve çeşitli kategorilerde Türkiye şampiyonlukları bulunan genç rallici Buğra Banaz (22), 2017 yılında ilk kez boy göstereceği Avrupa Ralli Şampiyonası'nda zirveye çıkmak istiyor.

Kendisi gibi rallici babası Ender Banaz'ı örnek alan Buğra Banaz, otomobil sporuyla 1999 yılında go-kart aracılığıyla tanıştı. Banaz, 2004 yılına kadar boy gösterdiği go-kart şampiyonalarından mini kategoride Türkiye şampiyonu da oldu.

Öğrenimi nedeniyle bir süre ara verdiği otomobil sporlarına 2011 yılında babasının yardımcı pilotu olarak dönen Buğra, o günden bu yana çeşitli kategorilerde Türkiye şampiyonlukları elde etti.

Buğra Banaz, gelecek yıl yarışacağı Avrupa Ralli Şampiyonası'nda birincilikler hedefliyor.

Buğra: "Otomobil sporlarına ilgimi babam artırdı"

Buğra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski bir rallici olan babası Ender Banaz'ın kendisinin ralliye olan ilgisini artırdığını söyledi.

Otomobil sporlarına henüz 7 yaşındayken 1999 yılında go-karta başladığını anlatan Buğra Banaz, şunları kaydetti:

"2004 yılına kadar Türkiye Go-Kart Şampiyonası'nda yarıştım. Mini kategoride Türkiye şampiyonu oldum. Babamın desteğiyle rallikros yarışmalarına katıldım. Henüz ehliyetim yokken babam Ender Banaz'ın yanından co-pilot olarak Eskişehir'de düzenlenen yarışmada ilk kez rallikros yaptım. Daha sonra Ege Rallisi'ne gittim. Orada ralli sporunun içine tamamen girmiş oldum. 2011'den beri aralıksız olarak Türkiye Ralli Şampiyonası'nda mücadele ediyorum."

Buğra, otomobil sporlarında şampiyonluklarının bulunduğunu belirterek, son birkaç yıldır kendi adına çok güzel işler çıkarttığını bildirdi. 2011 yılında Türkiye rallikrosta kategori şampiyonu, 2012 yılında da "Fiesta Cup" şampiyonluğu yaşadığına değinen Buğra Banaz, "2014'te Castrol Ford Team'in bünyesinde yarışmaya başladım. 2014, 2015 ve 2016'da iki çeker gençler ve kendi sınıfımda şampiyon oldum. Türkiye Ralli Şampiyonu olmayı planlıyorum. 2017'de Avrupa'da boy göstereceğim. Avrupa Ralli Şampiyonası'nda yarışacağım. Avrupa Ralli Şampiyonası'nda gençler şampiyonu olmak hedefiyle yola çıkacağım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Banaz Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title