Haberler

Şampiyon Okul Kobanili Sığınmacılara Kanat Gerdi

Şanlıurfa Suruç Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) şimdilerde Suriyeli sığınmacılara kolkanat gerdi.

Futbolda, masa tenisinde, izcilikte ve atletizm alanında bir zamanlar Türkiye şampiyonluğunu elden düşürmeyen, kupaları ve kazandığı plaketlere adeta yer bulmakta güçlük çeken Şanlıurfa Suruç Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) şimdilerde Suriyeli sığınmacılara kolkanat gerdi. Bu kez okul koridorlarında hedefleri tam on ikiden vurarak başarılar elde eden üniformalı öğrencilerin yerini hayata tutunmak isteyen Kobanili çocuklar aldı.

1979 yılında temeli atılan ve 1982 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan Suruç YİBO, taşımalı eğitim sisteminin başlamasıyla birlikte öğrenci sayısı konusunda kan kaybetti. Giderek öğrenci sayısında azalma yaşayan okul için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasının ardından yaklaşık iki hafta önce okulun kapanma yazısını okul idarecilerine ulaştırdı. Öğretmenler ise geçici görevlendirme ile ihtiyaç duyulan çevre okullara gönderildi.

KUPALARA BAKIP BİLGİ ALIYORLAR

Ne öğrenci sıralarının ne de sınıf tahtalarırının kaldığı okulda bir tek çeşitli sportif aktivitelerde üstün başarıların sağlandığını temsilen kupalar ve plaketler yer değiştirmedi. 100’ü aşkın kupa ve plaketin bulunduğu camekan alanda okul koridorlarından öğretmenler odasına ve okuma salonlarında halata tutunmak isteyen ailelerden Kobanili çocukların da ilgisini çektiği zaman zaman yetkililerden bilgi aldıkları görüldü.

2 yıldan bu yana okul müdür vekilliği görevini icra ettiğini belirten Müslüm Ökten okulunun kapanmasından dolayı üzgün olduğunu ancak başarı hikayeleri ile dolu söz konusu eğitim ve öğretim yuvasının iyi bir amaca hizmet verdiğini söyledi. Ökten; “ 2013-2014 eğitim öğretim yılını da bitirdikten sonra öğrenci sayısındaki azalmadan dolayısı ile yatılı bölge okullarına öğrenci gönderimi konusunda durdu. Dolayısı ile okulumuz kapandı. Kapanma yazımız da geldi. Daha önceki yıllarda özellikle kırsal kesimlerde bulunan okullar YİBO’lardı. Bizim okulumuz hem il hem de ilçe genelinde başarıların en iyisini elde etmiştir. Başarılarla dolu okulumuz yanı başımızda mağdur durumda olan insanları burada barındırıyoruz” diye konuştu. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title