Haberler

Samgaz, Havayı Koruyacak

SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara, "2014 yılında Samsun'da hava kirliliğinin en azamiye indirilmesini hedefliyoruz. Bu bağlamda Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile çalışmalar yaparak vatandaşları uyaracağız" dedi.

Genel Müdür Kenan Şara, SAMGAZ yetkili firma yöneticileri ve çalışanlarıyla Tekkeköy ilçesinde bulunan SAMGAZ Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

"HAVA KİRLİLİĞİ ÖNLENECEK"

2014 yılı yatırım programında tamamlanması planlanan güzergahların tespit edildiğini belirten Genel Müdür Şara, "2014 yılı yatırım programımız açıklanmış olup 26 Mayıs 2014 tarihi itibariyle aktif çalışmalarımız başlamıştır. 31 Aralık 2014 tarihine kadar bağlantı anlaşması kabulü yapılan adreslerin alt yapı yatırımları tamamlanacaktır. 2014 yılında Samsun'da hava kirliliğinin en azamiye indirilmesini hedefliyoruz. Bu bağlamda Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile çalışmalar yaparak vatandaşları uyaracağız. Genel olarak hava kirliliğinin nedenleri arasında, kalitesiz yakıt kullanılması, egzoz gazları, kentlerin konumu, soba ve kaloriferlerin uygun şekilde yakılmaması ve olumsuz hava koşulları yer almaktadır. Hava kalitesinin arttırılması amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ortak çalışmalar yürütülmekte ve hava kalitesinin artırılması hedeflenmektedir. Burada kalitesiz yakıtların kullanılmaması ve soba ve kaloriferlerin uygun şekilde yakılması alınabilecek tedbirler arasında en basit olması yanında topluma etki eden en önemli husustur" diye konuştu.

"55 BİN DAİRE, 3 BİN 750 BİNA DOĞALGAZ KULLANMIYOR"

Samsun'da doğalgaza talep olduğunu ancak doğalgaz kolon hattı işlemlerinin tamamlandığı halede ortalama 55 bin adet dairenin doğalgaz kullanmadığını tespit ettiklerini belirten Şara, "29 Ekim 2005 tarihinden itibaren şehrimize doğal gaz arzı sağlanmakta olup her geçen gün artan yatırım miktarına paralel yeni aboneler sisteme katılmakta ve her geçen gün tüketim artmaktadır. Ancak abone bilgi yönetim sistemimizde yapılan incelemelerde, doğal gaz alt yapı yatırımları ile bina doğal gaz kolon hattı işlemleri tamamlanmış yaklaşık 55 bin adet dairenin doğal gaz kullanmadığı tespit edilmektedir. Ayrıca doğal gaz kutusu bulunduğu halde kullanmayan 3 bin 750 adet bina bulunmaktadır. Yapılan araştırmalarda alt yapı yatırımları tamamlanmış bölgelerde, katı yakıt ile ısınmaya devam ederek, hava kalitesini olumsuz etkileyen binaların varlığı dikkat çekmektedir. Burada öne çıkan sorun ise doğal gazın kullanılmamasından öte, kalitesiz yakıt kullanılması ile soba ve kaloriferlerin uygun şekilde yakılmamasıdır. Amacımız temiz, konforlu ve ekonomik olan bu yakıtın kullanılmasını teşvik etmek ve şehrimizin hava kalitesine olumlu destek vermektir" şeklinde konuştu.

Toplantıya SAMGAZ Müşteri Hizmetler Müdürü Esra Göktepe, İşletme ve Tesisat Müdürü Murat Aras ve Yatırım Müdürü Yılmaz Kolsan da katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tekkeköy Samsun Şara Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title