Haberler

Samgaz'dan Tesisat Uyarısı

SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara, doğal gaz tesisatlarının yetkili firmalara yaptırılmasının bir seçenek değil zorunluluk olduğunu söyledi.

SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara, doğal gaz tesisatlarının yetkili firmalara yaptırılmasının bir seçenek değil zorunluluk olduğunu söyledi.

Doğal gaz kullanmak isteyen vatandaşların tesisatlarının, yetki belgesine sahip firmalar vasıtasıyla yapılmasının zorunlu olduğunu hatırlatan SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara yaptığı açıklamada, yetkisiz firmaların yaptıkları tesisatlara onay vermediklerini ve yaptırılan tesisatları söktürdüklerini belirtti.

Güvenli doğal gaz kullanımı için proje ve tesisat yapma yetkisi bulunan firma listesine www.samgaz.com.tr internet sayfası üzerinden ulaşılabildiğini ifade eden Kenan Şara, "Can ve mal emniyetimizin tesisi için tesisatlarımızın yetkisiz kişilerce yapılmasını önlemek amacıyla doğal gaz iş ve işlemlerini yürüten firmalara yetki belgesi veriyoruz. Doğal gaz kullanmak isteyen vatandaşlarımız, tesisatlarını merdiven altı firmalara değil, şirketimiz tarafından verilen yetki belgesine sahip, işinde uzman yetkili firmalara yaptırması gerekir. Sertifika sahibi olmayan kuruluşlar veya kişiler tarafından yapılan tesisatlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yönetmeliği gereğince teknik kriterleri sağlamadığı için kabul görmemekte ve tarafımızdan da söktürülmektedir. Abonelerimizi bu hususta mağduriyet yaşamamaları için dikkatli olmaya davet ediyoruz. Ayrıca proje ve tesisat işlemleri başlatılmadan önce firmanın yetki belgesinin olup olmadığı muhakkak sorgulanmalıdır" dedi.

Proje işlem süreci hakkında bilgiler veren Şara, "Sertifika sahibi firmalar, projelerini İç Tesisat Şartnamesi'ne göre hazırlayarak onayımıza sunmaktadırlar. Şirketimiz tarafından kontrol edilen proje, şartları sağlaması halinde onaylanmakta, onayı firmaya bildirilmekte ve firma tarafından da iç tesisat yapımına başlanılmaktadır. Projesi onaylanan abonelerimiz Abone Merkezimize başvuruda bulunarak güvence bedellerini yatırabileceklerdir. İç tesisatın yapımını takiben sertifika sahibi firmalar tarafından randevu talebinde bulunulmakta ve şirketimiz tarafından da tesisat kontrolü için randevu verilmektedir" diye konuştu.

Başvuru taleplerinde artış olduğunu ifade eden Şara, "Özellikle abone taleplerinin yoğun olduğu bu dönemlerde yetkisiz kişiler kendilerini şirketimizin yetkili firması olarak göstermekte kurumumuzun logosunu da kullanmak suretiyle afiş ve bilgilendirme broşürleri asmaktadır. Şirketimizin yetki verdiği firmalara www.samgaz.com.tr adresinden ulaşılabildiği gibi 444 1 187 numaralı müşteri hizmetleri numaramızdan da bilgi alınabilir" şeklinde konuştu.

Yetkili firmaların haftada 2 ayrı günde randevu talep etme hakları olduğunu belirten Şara, randevu talebinde bulunan aboneler için en geç 3 gün içerisinde tesisat kontrolüne gidildiğini de sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Şara Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title