Haberler

SAMGAZ 10 Yaşında

Güncelleme:

Samsun şehir merkezinin doğal gaz arzını sağlayan SAMGAZ, 10 yılı geride bıraktı.

Samsun şehir merkezinin doğal gaz arzını sağlayan SAMGAZ, 10 yılı geride bıraktı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, 06 Temmuz 2004 tarih, DAG/336-12/058 sayılı kurul kararı ile yetkilendirilen ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 10 hissedarlığında kamu hizmeti vermekte olan SAMGAZ, 203 bin 955 BBS abonesi ile geride bıraktığı 10 yılın gururunu yaşıyor.

05 Ocak 2005 tarihinde vurulan ilk kazma ile alt yapı faaliyetlerine başlayan SAMGAZ, 29 Ekim 2005 tarihinde 297 günde şehrin tamamını tek seferde doğal gaz ile buluşturarak bir ilke imza atmıştı.

SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara yaptığı açıklamada, "2004 yılında başlayan doğal gaz serüveninde 2014 yılı itibariyle; 10 yıl geride kalmıştır. İlk günde konfor ve tasarruf merkezi sloganı ile çıkılan yolculukta bugün 203 bin 955 BBS abone ile Samsun şehri, doğal gaz ile konforlu ve tasarruflu bir yaşama başlamıştır. Yaptığımız hiçbir işlemde günü kurtarmayı amaç edinmeden, daima süreklilik ve düzen göz önünde tutularak taşlar yerine konulmaya çalışılmakta ve taşlar ne kadar isabetli ve yerinde olursa başarının da o kadar kolay ve güçlü olacağı bilinmektedir. Temiz, konforlu ve çevreci bir ürün olan doğal gazın Samsun halkı ile buluşmasında hem teknik kadromuz hem idari personelimiz büyük bir çaba içerisindedir. Amacımız her yeni günde yeni çalışmalara imza atmak ve Samsun şehrimizin konforlu ve tasarruflu olan bu ürünü güvenli bir şekilde kullanmasıdır. Doğal gazın güvenli bir şekilde kullanılması amacıyla 187 Doğal Gaz Acil İhbar ekiplerimiz 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir" dedi.

SAMGAZ'ın, şu an itibariyle şehir genelinde 76 km çelik dağıtım hattı, 760 km polietilen dağıtım hattı, 165 km polietilen servis hattı döşeyerek 25 bin 492 adet servis kutusu imalatını gerçekleştirdiğini, 203 bin 955 BBS abone karşılığında 121 bin 453 adet aboneye doğal gaz arzını sağladığını belirten Şara, "Vatandaşlarımızın doğal gaz kullanımına ait teşrifinin sağlanabilmesi, emniyetli ve güvenli tüketim bilincinin yerleştirilebilmesi maksadı ile bilgi ve tanıtım içerikli çalışmalar; yerel gazeteler, bilgilendirme broşürleri, reklam ve tanıtım panoları ile 'www.samgaz.com.tr' internet sitesinde sürekli ve güncel olarak yayımlanmaktadır. Ayrıca halkımız 444 1 187 numaralı Müşteri Hizmetleri hattımızdan bize ulaşarak detaylı bilgi alabilir" diye konuştu.

Kenan Şara, Samsun şehrine sadece doğal gaz arzı sağlayarak değil, aynı zamanda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri ile de destek vermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Öncelikli hedefimiz yeni nesillere daha temiz bir çevre bırakmak" ifadesini kullandı.

"Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği" ile konut, toplu konut, kooperatif, site, okul, üniversite, hastane, resmi daireler, iş yerleri, sosyal dinlenme tesisleri, sanayide ve benzeri yerlerde ısınma amaçlı kullanılan yakma tesislerinden kaynaklanan is, duman, toz, gaz, buhar ve aerosol halinde dış havaya atılan kirleticilerin hava kalitesi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve denetlemek maksadı ile doğal gazın ulaştığı ve hattının geçtiği yerlerdeki iş yerleri, konutlar ve sanayide doğal gazın ısınma amaçlı kullanımının teşviki ve yaygınlaştırılmasının önem arz ettiğini vurgulayan Şara, doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması ve hava kirliliğinden kaynaklanan sorunların ortadan kaldırılmasıyla; insan ve çevre üzerinde meydana gelecek zararların da en aza indirgenmiş olacağına dikkat çekti.

SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara açıklamasını şöyle tamamladı: "Bizler, inanmanın; başarının yarısı olduğu bilinci içinde yola çıkarak, çevreci bir yakıt olan doğal gazdan Samsun halkının faydalanmasını sağlamak ve Samsun halkına layık olduğu konforu yaşatmak için üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da abone olarak doğal gazın konforunu ve sıcaklığını yaşamalarını; yeni nesillere daha temiz bir hava ve daha temiz bir çevre bırakmalarını istiyoruz. Geçen 10 yılda bizlere desteğini esirgemeyen yönetim kurulumuza, personellerimize, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza, yetkili iç tesisat firmalarımıza, abonelerimize ve şirketimizin kurucu Genel Müdürü Murat Albayrak beye şükranlarımızı sunuyor, Samsun halkına temiz bir doğada sağlıklı bir yaşam diliyorum." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 29 Ekim Şara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title