Haberler

Samet ile Semih, Engelli Anne ve Babalarının Eli Ayağı

Tokat'ta yaşayan 10 yaşındaki Semih ile ağabeyi 13 yaşındaki Samet Karaca, engelli anne ve babalarının bakımını sağlıyor.

Tokat'ta yaşayan 10 yaşındaki Semih ile ağabeyi 13 yaşındaki Samet Karaca, engelli anne ve babalarının bakımını sağlıyor.

Kent merkezi Esentepe Mahallesi'nde yaşayan ve çocuk yaşta geçirdikleri felç sonrası yürüme engelli olan 52 yaşındaki Dursun Karaca ile eşi 45 yaşındaki Dürdane Karaca'nın en büyük yardımcıları çocukları Semih ve Samet Karaca. Borsa İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Samet ile Fatih İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Semih, engelli anne ve babalarının günlük hayattaki bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Öğleden sonra okuldan evlerine dönen iki kardeş; anne ve babalarının yemeğini hazırlayıp, bulaşıklarını yıkıyor, evin temizliğini yapıyor. Evde engelli bastonuyla yürüyemeye çalışan anne ve babalarının koluna girerek yürümelerine yardımcı olan Semih ile Samet, daha sonra onları tekerlekli sandalyeye bindirerek mahallede  gezdiriyor.

"ÇOCUKLARIMIZ OLMASA HİÇBİR ŞEY YAPAMAYIZ"

1.5 yaşında geçirdiği çocuk felci sonrası engelli olduğunu söyleyen Dursun Karaca, eşi Dürdane ile 2000 yılında evlendiğini söyledi. O yıllarda kentte tuvalet işleterek geçimini sağladığını belirten Karaca, "O zaman bu kadar sakat değildim. Kendimi idare ediyordum. Tuvaletleri 6-7 sene çalıştırdım. Daha sonra elimden aldılar, yıktılar" dedi. Eşi ile birlikte engelli maaşı alarak geçimini sağlamaya çalıştığını anlatan Karaca, hayatta en büyük destekçilerinin çocuklarının olduğunu belirterek, "Çocuklarımız olmazsa ben hiçbir iş yapamam. Ayakta iki dakika durduğum zaman belime ağrı giriyor. Hemen oturmam lazım. Çocuklarımız olmasaydı bakımevine giderdik" dedi.

"ONLAR BENİM HERŞEYİM"

Çocukların olmadığı zaman evde yatarak zaman geçirdiğini söyleyen anne Dürdane Karaca ise, iki oğlunun en büyük yardımcısı olduğunu söyledi. Hayatta çok zorluklar yaşadığını ancak bunları çocukları ile atlattığını belirten Karaca, "Çocuklarım mutfakta işimde gücümde bana yardımcı olurlar. Beni pazara, hastaneye götürürler. Her şeyimle çocuklarım ilgileniyor, onlar benim her şeyim. Hem Samet, hem Semih, benim elim ayağım, kolum. Böyle evlatlarım olduğu için çok mutluyum" diye konuştu.

"ENGELLİ OLMALARI BENİ AYAKTA TUTUYOR"

Okul çıkışı eve gelerek anne ve babasının ihtiyaçlarını karşılayan Samet Karaca, derslerinin iyi olduğunu söyledi. Maddi durumlarının iyi olmadığını ama ellerinden gelin yaptıklarını belirten Samet Karaca, "Annem ve babamın engelli olması beni daha fazla ayakta tutuyor. Onlara her türlü yardımı yapıyorum. Yemek yapıyorum, bulaşıkları yıkıyorum, evde temizlik yapıyorum" diye konuştu. - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title