Haberler

Samdob "Tosca" Operasını Sahneleyecek

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), "Tosca" operasını sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), "Tosca" operasını sanatseverlerin beğenisine sunacak.

İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin eseri olan Tosca operasının Samsun prodüksiyonunda orkestra şefliği görevini Lorenzo Castriota üstleniyor.

Haldun Özörten'in rejisiyle sahnelenecek Tosca'nın dekor tasarımı Nihat Kahraman'a, kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye ait. Koro şefliği Mikhail Iskrov tarafından yapılan eserin ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz gerçekleştiriyor.

Cavaradossi ve Angelotti'nin hikayesini Napolyon zamanındaki Roma'nın tarihsel ve politik fonunda ele alan Tosca operasında olaylar, tutkulu bir aşkın merkezinden anlatılıyor.

Elindeki politik gücü Tosca'yı elde edebilmek için kullanan Baron Scarpia, devrimci ruha sahip ve Tosca'ya aşık özgürlükçü ressam Cavarodossi, aşkı her şeyin, hatta kendinden bile üstte tutan şarkıcı Tosca ve her birinin ödediği ağır bedeller, operadaki dramatik gerilimle hayat buluyor.

Eserde Tosca rolünü Mine Kurtoğlu, Mario Cavaradossi rolünü Ari Edirne, Baron Scarpia rolünü Tamer Peker, Cesare Angelotti rolünü Sabri Doğan, Çapanoğlu Zangoç rolünü Umur Sevim, Spoletta rolünü Cumhur İbili, jandarma rolünü Eray Dönmez, gardiyan rolünü Ali İbrahim Tuluk, çoban çocuk rolünü ise Esra Arslantürk üstleniyor.

Tosca operası, 28 Şubat Salı günü saat 20.00'de sahneye konulacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Giacomo Puccini Murat Yılmaz Samsun Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title