Haberler

    Samba'ya Ayak Uyduramadık: 0-4

    Neymar'ın başrolünü üstlendiği Kadıköy'deki Samba gecesi, Brezilya'nın 4-0'lık galibiyetle sonuçlandı.

    A Milli Futbol Takımı, Kazakistan ile oynayacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçı öncesinde Brezilya ile özel bir maçta karşı karşıya geldi.

    İyi bir hazırlık dönemi geçirmesine rağmen Euro 2016 elemelerine hayal kırıklığı yaratan bir başlangıç yapan Fatih Terim'in öğrencileri, gruptaki ilk üç maçından sadece tek puan çıkarabildi. Farklı İzlanda mağlubiyetinin ardından Çek Cumhuriyeti'ne de boyun eğen Türkiye, son olarak Letonya ile 1-1 berabere kaldı. Hafta sonu Kazakistan ile çok kritik bir maça çıkacak A Milliler, öncesinde ise dünya futbol tarihinin en önemli takımlarından Brezilya ile hazırlık maçında kozlarını paylaştı.

    İlk yarıda A Milliler, isteksiz halleriyle dikkat çekerken; Sambacılar oyunun mutlak hakimiydi. Sağlı sollu ataklarla üzerimize gelen Brezilya karşısında sadece orta sahada kaptığımız topları uzun oynayarak pozisyon yakalamaya çalıştık. İleride top tutamanın sonucu iyice yıpranan Türkiye, Neymar'a daha fazla dayanamadı.

    17'de Hamit'in hatalı geri pasında bir anda savunmanın arkasına sarkan Neymar, Volkan ile karşı karşıya kaldı. Kalecimizi de çalımlayan Brezilyalı yıldız, vuruş açısını kaybetti ve sıfıra kadar indi. Savunmanın zamanında geri dönmesiyle de pozisyonunu tamamen yitirdi. Ancak sadece üç dakika sonra ise yakaladığı fırsatı bu sefer affetmedi. Fernandinho'nun savunmadan yolladığı uzun pasta, Bekir ve Ozan'ın arkasına sarkan Neymar, yine kaleciyle karşı karşıya kaldı ve ayağının üstüyle şık bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu.

    Golden sonra takım olarak tamamen oyundan düştük. 24'te Danilo'nun sağ kanattan taşıdığı atakta, Semih'in ön direkteki ters vuruşu, kendi filelerimize giderek farkı ikiye çıkardı. Devrenin bitimine doğru tekrar sahne alan Neymar'ın asistinde Sambacılar farkı üçe yükseltti. Sol kanatta taşıdığı atakta Neymar, savunmanın müdahalesiyle topu penaltı noktasına doğru açmak durumunda kaldı. Ancak gerilerden gelen Willian, düzgün bir vuruşla ağları sarsarak durumu 3-0'a taşıdı.

    İlk yarıda oldukça ruhsuz bir futbol sergileyen A Milliler, sadece iki net fırsat yakalayabildi. İlk yarım saat geçilirken, Arda'nın ceza sahası dışından nefis plasesinde Diego Alves kalesinde gole izin vermezken, birkaç dakika sonra Hamit'in ortasında penaltı noktası üzerinde kafayı vuran Mevlüt'in şutu direği sıyırarak dışarı çıktı.

    İkinci devreye Volkan Babacan, Volkan Şen, Selçuk İnan ve Caner Erkin değişiklikleriyle başlayan A Milliler, ilk yarıdaki görüntüsüne devam etti. Brezilya oyunu tamamen bizim yarı sahamıza yıkarken, kalemizde çok rahat pozisyonlar buldular.

    54'te Willian sağ kanatta enfes bir hareketle rakiplerinden sıyrılarak içeriye girdi ancak ortasında Semih ayak koyarak topu kornere yolladı. Kullanılan kornerde ise, David Luiz'in penaltı noktası üzerinden bomboş durumda yaptığı kafa vuruşunu Volkan Babacan müthiş bir refleksle kornere gönderdi. İlk pozisyonda Volkan, Willian'ı güzel hareketi nedeniyle tebrik ederken; bir sonraki pozisyonda da Volkan, David Luiz'den tebrikleri alan kişi oldu.

    Son yarım saate girilirken, Neymar skor tabelasına bir kez daha adını yazdırmayı başardı. Sol çizgiden aldığı topla içeriye kateden Brezilyalı yıldız, Willian ile verkaçta bir anda sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Genç golcü topu ağlara yollamakta zorlanmazken, skor 4-0 oldu.

    Dördüncü golden sonra tribünler Neymar'ı alkış yağmuruna tutarken; uzun süre genç yıldızın ismi lehine tezahüratta bulundu.

    İkinci yarıdaki tek önemli pozisyonumuzu Umut Bulut ile yakaladık. 72'de Umut'un sol çaprazdan şutunda Diego Alves kalesinde gole izin vermedi. Başka net bir fırsat yakalayamadığımız maçta, Sambacılar sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

    Ödüllü EURO 2016 Fantezi Futbol oyununu oynamak için tıklayın!

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Kadıköy Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title