Haberler

Samanyolu Televizyonu Sorumlu Müdürünün "Hakaret" Davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde bir mitingde yaptığı konuşmasını çarpıtarak haber yaptığı gerekçesiyle Samanyolu televizyonu sorumlu müdürü Abdullah Bağ hakkında, "hakaret", "iftira" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından 11 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Abdullah Bağ katıldı.

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Bağ, Samanyolu televizyonunda sorumlu müdür olarak çalıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Niğde'deki mitingle ilgili bir haberi ana haber bülteninde yayınladıklarını anlatan Bağ, "Kısa bir süre sonra da haberin yanlış anlamadan kaynaklandığını anladık ve geri çektik. Ertesi gün 'samanyoluhaber.com' adlı internet sitemizden haberin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını duyurduk. Bu duyuru, halen o sitede mevcuttur. Karşı taraftan bize düzeltme talebi gelmedi. Gelseydi yapardık" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, Bağ'ın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme hakimi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) müzekkere yazılarak Samanyolu televizyonunun 4 Mart 2014'te yayınlanan ana haber bülteni görüntülerinin istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde seçim kampanyası kapsamında, 4 Mart'ta Niğde'de yapılan açık hava toplantısında halka seslendiği anlatılıyor.

Şüphelinin sorumlu olduğu Samanyolu televizyonunun, Erdoğan'ın konuşmasında sanki miting alanında bulunan ve "Gülen cemaati" ile ilgili sözlerine o sırada tepki gösteren bir kadına hitap ederek, azarlayıp, terslediği şeklinde haber yaptığı ifade edilen iddianamede, "çarpıtma haberle" Erdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığına hakarette bulunulduğu bildiriliyor.

İddianamede, şüphelinin haber yoluyla Erdoğan'ın miting meydanında bulunan bir kadına hakarette bulunduğuna dair hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da manevi tazminat davası açılmasını sağlamak için, ihbar niteliğinde, gerçeğe aykırı ve çarpıtma haber yapmak suretiyle "basın yayın yoluyla iftirada bulunduğu" kaydediliyor.

Şüphelinin eylemiyle 17 Aralık operasyonu ve seçim sürecindeki gerginlikler nedeniyle sinirleri gerilen ve haberi seyreden insanların, konuşmayı yapan Erdoğan'a ve AK Parti'ye yönelik kin ve düşmanlık beslemesine yol açarak alenen tahrikte bulunmak suretiyle "basın yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği belirtilen iddianamede, Bağ hakkında 2 yıl 10 aydan 11 yıl 2 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Bağ Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title