Haberler

Samanlığı Resim Atölyesine Dönüştürdü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Samanlıkta atölyeden görüntüler- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın resmi- Ressam Mevlan Acar ile röportaj Samanlığı resim atölyesine dönüştürdü- Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşayan ve samanlığı resim atölyesine dönüştüren 20 yaşındaki Mevlan Acar, tablolara hayallerini çiziyor- Acar: "Maddi imkansızlıklar nedeniyle çalışmalarımı sergileyemiyorum.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Samanlıkta atölyeden görüntüler- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın resmi- Ressam Mevlan Acar ile röportaj Samanlığı resim atölyesine dönüştürdü- Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşayan ve samanlığı resim atölyesine dönüştüren 20 yaşındaki Mevlan Acar, tablolara hayallerini çiziyor- Acar: "Maddi imkansızlıklar nedeniyle çalışmalarımı sergileyemiyorum. Tek hayalim, yaptığım çalışmaları sergilemek" İBRAHİM YALDIZ - Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünde yaşayan ressam Mevlan Acar, resim sanatını atölyeye dönüştürdüğü samanlıkta sürdürüyor. Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi'nden 2013 yılında mezun olduktan sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversite okuyamayan ve resme ilgi duyan 20 yaşındaki Acar, köydeki samanlığı atölyeye dönüştürdü.Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce Bingöl Güzel Sanatlar Lisesinden mezun olduktan sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini sürdüremediğini söyledi.Resim alanında kendini geliştirmek için köyde bulunan samanlığı atölyeye dönüştürdüğünü ve tek hayalinin yaptığı çalışmaları sergilemek olduğunu ifade eden Acar, şöyle konuştu: "Köyde yaşadığımdan dolayı resim yapma yeteneğimi geliştiremiyordum. O nedenle bir atölyeye ihtiyacım vardı. Köyde bize ait bir samanlığı atölyeye dönüştürdüm. Kış aylarında atölyede çalışıyorum. Yaz aylarında ise dışarıda doğa ile iç içe resim çiziyorum. Maddi durumun iyi olmadığı için üniversite okuyamadım. Şimdi atölyemde hayallerimiz çiziyorum. Yetkililerden ve hayırsever iş adamlarından destek bekliyorum. Bana resim malzemesi yardımında bulunurlarsa resim sanatımı daha çok geliştireceğim. Çoğu zaman resim malzemeleri bulamadığım için resim yapamıyorum. Televizyonda gördüğüm ünlü kişileri istek üzerine tabloları yapıp satıyorum. Sattığım tablolarla tuval, fırça ve boya alıyorum." - "Tek hayali, resim sergisi açmak"Maddi imkansızlıklar nedeniyle çalışmalarını sergileyemediğini de dile getiren Acar, tek hayalinin yaptığı çalışmaları sergilemek olduğunu belirtti.Acar, şöyle devam etti: "Yaptığım tabloları vatandaşlara sunmak istiyorum. Atölyemin önünde köylülerime sergi açıyorum. Yaptığım eserleri sadece köyde sergileyebiliyorum. İlçede ya da ilde sergi açmak istiyorum. 3 boyutlu tablolar yapıyorum. Resim yaparken huzurlu ve mutlu oluyorum. Resim sanatımı hiç bir zaman kaybetmek istemiyorum. Bu yeteneğimi ilerletmek istiyorum. Yağlı boya, kara kalem, kuru boya pastel, ve guaş boyayla tablo çalışmalarım var. Ayrıca grafik tasarımda yapıyorum. Atları çok sevdiğim için 3 boyutlu bu hayvanların portrelerini çiziyorum."Mevlan Acar, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın da resmini çizdiğini ve kabul ederse kendine hediye etmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Yalçın Akdoğan Bingöl Bitlis Hizan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title