Haberler

Samandere Şelale Yolu Asfalta Kavuşuyor

Düzce’nin en güzel turizm alanlarından olan ve yıllardır yolu adeta gidilemeyecek durumda olan Samandere Şelalesi yolunda sıcak asfalt çalışması başladı.

Düzce'nin en güzel turizm alanlarından olan ve yıllardır yolu adeta gidilemeyecek durumda olan Samandere Şelalesi yolunda sıcak asfalt çalışması başladı. Düzce'nin protokol üyeleri de çalışma yapılan yola giderek incelemelerde bulundular. Ayrıca asfaltlama çalışmaları çerçevesinde Düzce Samandere ve Sinekli Yaylası üzerinden Abant'a bağlanacak.

Düzce'nin turizm cenneti köşelerinden olan Samandere Yolu'nda sıcak asfalt çalışması başladı. Yaklaşık 10 gün sürmesi tahmin edilen yolu incelemek üzere Vali Ali Fidan, Milletvekili Fevai Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Başsavcı Kamil Erkut Güre, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Genel Sekreteri Muharrem Tozan, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, İGM Üyesi Cahit Aydın bölgeye gitti.

Vali Ali Fidan, Samandere yolunun hem turizm hem de bölgede bulunan köyler açısında önemli olduğuna dikkat çekerek "Hep söylüyoruz. Düzce için daha çok turizm ve tanıtım diyoruz. Samandere Şelalemiz de Düzce'nin en güzel doğal güzelliklerinden birisi. Ama yolunda önemli sıkıntımız vardı. Neredeyse gelinemeyecek halde bir yoldu. Şelalemiz var, aynı zamanda bu güzergahta köylerimiz var. Turizm açısında önemli olduğu kadar o köylerimizin kullanması açısında da önemli. İnşallah dün itibarı ile asfalt çalışmalarına başladık. Geçtiğimiz dönem sanat yapılarını yaptık. DSİ zaten dere üzerinde ıslah çalışması yaptı onlar tamamlandı. Yolun genişletilmesi tamamlandı. İnşallah bir hafta yada 10 günde burasını Beyköy'e bağlayacağız. Düzce'den Samandere Şelalesine kadar olan kısım 15 kilometre yaklaşık. Hava şartları müsaade ederse bir haftalık işimiz kaldı. Şelale ile Düzce'yi sıcak asfaltla birbirine bağlayacağız. Bundan sonra Samandere'den Abant'a kadar olan kısmı Sinekli yaylası üzerinden 11 kilometrelik kısmı da stabilize halde düzelteceğiz. Asfalt olmayacak ama rahatlıkla gidilecek hale gelecek. Bu yıl böyle yapacağız. Turizm alanlarında herhangi bir ulaşım sorunu olsun istemiyoruz. Evet diyoruz Düzce'yi tanıtalım, turist gelsin ama gelecekse bir alt yapıyı yapmamız lazım. Samandere Şelalesi'nin işletmesini de belediyemiz aldı. Belediye Başkanımıza da hayırlı olsun diyorum. Belediyemiz işletmeye başladığında bu yolu da yaptığımızda hem Düzcelilere hem de dışarıdan gelen turistlere güzel bir hizmet olacak. Sadece burası değil Güzeldere Şelalesi'nde de genişletme yapmamız ve alt yapısını düzeltmemiz lazım. Orada da turizm acentelerinin şikayetleri var. Yolun dar olduğu ve otobüslerin zorlandığı yönünde. Dolayısı ile bizim alt yapıyı güzel hale getirmemiz lazım. Böylece daha çok turist ve tanıtım olacak. Artık köylülerimizin de bu yollardan gidip-gelmesi iyi olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu sene özel idare üzerinden atılıp yaptık. Rekor yılı oldu diyebiliriz. İçme suyu ve asfalt bakımından büyük çalışmalar yaptık. Burada tatil demeden çalışan özel idaremizin her kademesinde ki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yolumuz hayırlı olsun" dedi.

SAMANDERE TÜRKİYE'NİN GÖZDESİ OLACAK

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Samandere Şelalesi'nin işletmesinin Düzce Belediyesi'ne devir edildiğini hatırlatarak "Ben Düzce'nin en önemli turizm alanı olan Samandere Şelalesi'nin yolunun böyle asfalt olmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Düzce Belediyesi'nin tesisi oldu. Bizde yakın gelecekte burada çok ciddi çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu tesis çok daha güzel hale gelecek. Yolda yapıldığı için insanların ulaşımı kolay olacak. Düzcelilerin ayaklarını buraya alışacak. Yapacağımız programların büyük bölümünü burada gerçekleştireceğiz. İnsanlar buraya gelecekler, sabah kahvaltısı yapacaklar, öğlen yemeği yiyecekler. Akşam çay içmeye gelecekler. Bayanlarımız günlerini burada düzenleyecekler. Sporlarını burada yapacak Düzceliler. İnşallah sadece Düzce değil tüm Türkiye burasını tanıyacak ve kaliteli hizmet sunacağız. Gelen insanlar burada muhatap bulacaklar. Lezzetli yemekler, çay ve kahve bulacaklar. Burayı öncelikle tertemiz bir tesis haline getireceğiz. Eksikleri var onları tamamlayacağız. Yeni alanlar açacağız. Bu mekanı canlı bir mekan haline getirmek için buraya bir restoran bir kafeterya düzeni kuracağız. Personeli olacak. Bir idarecisi olacak. Gelen herkesi kabul eden, araçlarını park etmesi konusunda yardımcı olan yürüyen ve işleyen bir mekan olacak. Kışın da buraya insanlar bu yıl sayesinde gelecekler. Kışın da yaşayan bir mekan haline gelecek. Bu güzergahın sonu Abant'la bitiyor. TEM Otoyolu bağlantısı açılınca insanlar burayı kullanabilirler. Bu yol üzerinde yeni tesislerimiz olabilir. Baraj Gölümüz oluşacak ve insanlar değişik etkinlikler yapabilirler. Burası bir turizm destinasyonuna dönüşecek ve değerini ilerleyen zamanlarda anlayacağız" ifadelerini kullandı.

TURİZM YATIRIMLARI TÜM HIZI İLE SÜRECEK

Düzce Milletvekili Fevai Arslan, turizm alanında yatırımların tüm hızı ile devam edeceğine vurgu yaparak "Buranın nasıl yapıldığını anlatayım. Burası, Kardüz Yaylası ve Top Tepe Bakanlar Kurulu kararı ile bizim tekliflimizle turizm alanına alındı. Ondan sonra Turizm Bakanlığı buralara yatırım aktarmaya başladı. Bu yönde de aldığımız yatırımlardan birisi burası. Bütün turizm alanlarımızı bu şekli ile yollarını genişletme çalışmalarını, alt yapılarını, sanat yapılarını bu yolla bitirmek üzere yola çıktık. Başlangıcı da top ve burası oldu. Kardüz'ün de 14 kilometresini yaptık. Geri kalanında çalışmalarımız sürüyor. Gölyaka-Kardüz 28 kilometre ve önümüzde ki yıl tamamen bitecek. Doğa turizmi ve orman turizmi Düzce'de önem arz ediyor. Çalışmalarımızı ve planlamalarımızı bu yönde yaptık. Samandere Şelalemizin de işletmesini Düzce Belediyesi aldı. Düzce lehine bir durum oldu. Düzce Belediyesi eli ile buraların daha da güzelleşeceğine, geliştirileceğine ve işletmecilik yapacağına inanıyorum. Güzeldere şelalesi'ni Gölyaka Belediyemiz aldı. Bu yerler belediyelerimiz tarafından işletilirse çok güzel olacak. Kurugöl daha yeni ve Düzce Belediyesi aldı. Kurugöl'ün yolunu yapmak daha kolay. Kısa mesafede. Yeni turizm alanları açacağız. Şartlar el veriyorsa turizm alanları açacağız ve onaylatacağız" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Keleş Fevai Arslan Ali Fidan Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title