Haberler

Samandağ'da Ulusal İpek Baharı Bereket Festivali Başlıyor

Hatay’ın Samandağ İlçe Belediye Başkanı Mithat Nehir, festivallerin insanın kültür ve sanat yoluyla ortak güzellikleri paylaştıkları ve dostluğun, kardeşliğin, barışın pekiştiği etkinlikler olduğunu söyledi.

Hatay'ın Samandağ İlçe Belediye Başkanı Mithat Nehir, festivallerin insanın kültür ve sanat yoluyla ortak güzellikleri paylaştıkları ve dostluğun, kardeşliğin, barışın pekiştiği etkinlikler olduğunu söyledi.

Başkan Nehir, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında Samandağ Belediyesi tarafından 12 Mart Pazar günü ilki düzenlenecek olan Ulusal İpek Baharı Festivali'ne "Hariri Edar" için tüm Hatay halkını davet etti.

Samandağlıların yüzyıllardır sürdürdüğü önemli bir gelenek olan "Hariri Edar" "İpek Baharı" bayramını Samandağ Kapalı Spor Salonu ve Mağaracık İpek Köyü'nde düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle yaşatılacaklarını belirten Nehir, Farklı aidiyetlere ait olan bayramları toplumun birleştirici gücü olarak gördüklerini söyledi.

Festivallerin insanın kültür ve sanat yoluyla ortak güzellikleri paylaştıkları ve dostluğun, kardeşliğin, barışın pekiştiği etkinlikler olduğunu söyleyen Nehir, "Samandağ'da yerleşim neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. İlçemizin dört bir yanında tarihi, doğal güzellikler mevcuttur. Kentimizin kültürel ve sosyal dokusu bir çok medeniyetin, aidiyetin izlerini barındırır. Beşikli mağaralar, Titus tüneli, Dor mabedi, Simon Kalesi, Hz.Hıdır Türbesi, Vakıflı, Aşık Maşuk, Musa ağacı, Barutlu mağara, Üç ağızlı mağara, Kara mağara yanında 14 kilometre kaliteli kumu olan sahili, Çevlik, Meydan tatil köyleri, Musa Dağı, Kel Dağının manzarasıyla simgeleşen, eşsiz bir tarihi, doğal güzelliklere sahiptir" dedi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mithat Nehir Samandağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title