Haberler

Samandağ Belediyesi Girişimcilik Eğitimleri Başarıyla Sürüyor

Güncelleme:

Abigem Direktörü İdil Siret Teoman tarafından verilen eğitimde 28 girişimcinin sertifika almaya hak kazandığı bildirildi.

Samandağ Belediyesi ve Kosgeb işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitiminin sertifikaları belediye hizmet binası toplantı salonunda saat 14.00'de düzenlenen törenle Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir tarafından takdim edildi.

Abigem Direktörü İdil Siret Teoman tarafından verilen eğitimlerle, girişimci adaylarına kosgeb desteklerinden yararlanmanın yanı sıra işletmecilik bilgisi verildiği ifade edildi. Samandağ Belediye hizmet binasında bulunan, toplantı salonunda gerçekleşen törende 28 girişimci sertifika alarak Kosgeb desteklerinden faydalanma konusunda bir avantaj yakalamış oldular.

SAMANDAĞLI GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında :"Kosgeb,Abigem,Atso,İşkur ile işbirliği içindeyiz. 2013'ten bu güne kadar 1000 kişiye sertifika verdik. 2016'da 210 kişiye eğitim verdik. 2016 'da 50 işletme kuruldu.%16 'ya denk geliyor. Türkiye ortalamasını çok üstünde bir orandır. Girişimci, iş kurmaya yakın, doğru kişileri seçmek önemlidir. Belediyemiz bu anlamda titiz bir çalışma yürütüyor. Kadın girişimci oranımız gayet yüksektir. %70 oranında kadın girişimciye destek olduk. Engelli girişimcilere de desteklerimiz oldu.Yılda ortalama 300 kişiye eğitim vermeyi ve hibelerden yararlanmaya köprü olmayı hedefliyoruz. Bizimle Sıfır faizli 1 yıl sonra ödemeli kredi ile iligli de diğer sorunlarınız içinde irtibat kurabilirsiniz. İlgili birimimize başvurabilirsiniz. "ifadelerine yer verdi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenir

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mithat Nehir Samandağ Kosgeb Teoman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title