Haberler

Saman Yüklü Kamyonlar Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan karayolunda seyir halinde olan saman yüklü kamyonlar kazalara davetiye çıkarıyor.

Taşıdıkları yükün değeri düşük olduğu için tek seferde nakletmeyi tercih eden kamyon sürücüleri, kaza yapma ihtimallerinin fazla olduğunu bildikleri halde aşırı yük taşımaya devam ediyor. Aşırı yükleme nedeniyle kamyon kasalarında büyük bir yüksekliğin oluştuğu kamyonlar, Kulp-Muş karayolunda seyrederken özellikle geriden takip eden araçlar için trafik güvenliğini tehlikeye düşürüyor Kulp –Muş karayolu hem dar hem virajlı olduğu için saman yüklü kamyonlarla birlikte tehlike artıyor. Saman yükünden dolayı dar ve virajlı olan karayolunda seyrederken zorlandıklarını belirten sürücüler, özellikle sollama yapmaya çalıştıklarında yükten dolayı önlerini göremediklerini söyledi. Sürücüler kamyonlardan dökülen samanların da görüş mesafelerini düşürerek zor anlar yaşamalarına neden olduklarını dile getirdi.

Sürücüler, kamyon kasasına yüklenen samanların üzeri örtülmeden trafiğe çıkarılmaması gerektiğini belirterek, yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini kaydetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Kulp Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title