Haberler

Salyazı Beldesinde Çiftçiler Bilgilendirildi

Köse ilçesine bağlı Salyazı beldesinde çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Köse ilçesine bağlı Salyazı beldesinde çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Köse Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar ile çiftçiler katıldı. Çiftçilere bitkisel üretim, hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği ve tarımsal desteklemeler konularında bilgi verildi.

Irkın, burada yaptığı konuşmada, devletin tohum dağıtan bir yapıdan uzaklaşarak, tohumu üreteni ve kullananı destekleyen bir yapıya yöneldiğini söyledi.

Bitkisel üretimde desteklemelere yeterince başvurulmaması halinde kiralık arazilerde üretim yapan çiftçilerin mutlaka kira kontratı yapmaları gerektiği belirten Irkın, şunları kaydetti:

"Bunu yapmaları halinde üretime ve üreticiye yapılan desteklemelerden mutlaka faydalanacaklardır. Yöremizdeki arazi parsellerinin dağınık, parsel büyüklüklerinin küçük ve hissedar sayılarının çok olmasından dolayı tarımsal üretimin sürekli azalıyor. Hissedar sayısının çok olması arazi kiralanmasında sorunlar meydana getiriyor. Bu noktada çiftçiler desteklemelere başvurmuyor. Beldede yapılacak olan arazi toplulaştırması çok önemli. Ayrıca hayvan pasaportunun hayvan hareketlerindeki önemi yüksek. Bu konuya yetiştiricilerin titizlik göstermesi gereklidir."

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Irkın Mühür Uçar Salyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title