Haberler

Şalvar Davası Filmi Gerçek Oldu

Şefkat-Der, kadınlara karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla "41 gün cinsel ilişkiye girmeme" çağrısı yaptı."Şalvar Davası" filmini hatırlatan çağrının ardından tehdit telefonları aldıklarını belirten Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan,...

Şefkat-Der, kadınlara karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla "41 gün cinsel ilişkiye girmeme" çağrısı yaptı. "Şalvar Davası" filmini hatırlatan çağrının ardından tehdit telefonları aldıklarını belirten Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, "Erkeklerin tepki gösterdiği 1. madde cinsellik. Daha haberin içeriğini okumadan, çağrımızın içeriğini okumadan 'böyle eylem mi olur, 41 gün bir erkek nasıl durabilir' gibi tepkiler aldık" dedi.

Şefkat-Der, kadınlara uygulanan şiddete ve tecavüze karşı dikkat çekmek için "41 Gün Süreli Cinsel İlişkiye Girmeme Grev Çağrısı" yaptı. Başrollerini Şener Şen ve Müjde Ar'ın oynadığı "Şalvar Davası" filmini hatırlatan çağrı, erkeklerin büyük tepkisini çekti. Derneği telefon ve mail yağmuruna tutan erkekler, çağrının sonlandırılmasını istedi.

Konuyla ilgili İHA'nın sorularını yanıtlayan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, "Göz göre göre devlet korumasındaki kadınlar öldürülüyor. Üstelik öldürdükten sonra katillere, mahkemelerce tahrik indirimi, iyi hal indirimiyle cezaları caydırıcı hale getirilerek teşvik eder bir mahiyete gelmesi ve bunların önlenmemesi dolayısıyla tecavüzlere karşı Şefkat Der olarak 41 gün süreyle tüm dünyada eş zamanlı gerçekleştirilmesini istediğimiz, '1 Mayıs'tan itibaren eşinizle cinsel ilişkiye girmeyin, ev işlerini yapmayın, yemek yapmayın, ütü yapmayın' çağrısında bulunduk. Tabi ev işi yapmayı, ütü yapmayı, cinsel ilişkiye girmeyi kadının bir görevi olarak görmüyoruz. Eşlerin bu konudaki görevleri ve sorumlulukları eşittir. Dünya ve Türkiye gerçeği şudur ki; Kadınlar, çalışan kadınlar bile olsa, evde işleri yapan, en ağır işleri yüklenen ve maalesef şiddet gören bir durumdadır. Şiddet olaylarının aile içinde yüzde 40'lara vardığını görüyoruz. Dolayısıyla biz etkili bir protesto yapmak istedik" ifadelerini kullandı.

Grev çağrısının şiddet yanlısı erkeklerin ıslahında etkili olacağını vurgulayan Bulan, "Bizim bu çağrımızın kadınlara 41 gün süreyle cinsel ilişkiye girmeyin, ev işi yapmayın, ütü yapmayın çağrımızın çok etkili olacağını düşünüyoruz. Bu sorunu gündeme getirmenin yanı sıra, özellikle şiddete meyilli erkeklerin, şiddet potansiyeli güçlü olan erkeklerinde, şiddet uygulayanların da ıslah olması kendisini toplaması bakımından 41 günlük bir süre belirledik. 41 gün boyunca hiçbir şiddet uygulamasa taciz vb şiddetleri uygulamayan erkeğin bundan sonraki davranışlarını da toplaması çok güçlüdür" şeklinde konuştu.

"41 Gün Süreli Cinsel İlişkiye Girmeme Grev Çağrısı" yapıldıktan sonra tehditler aldığını söyleyen Bulan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bununla ilgili tepkileri söyleyecek olursak, olumlu ve olumsuzda tepkiler var. Tehdide varan tepkiler de var. Telefonla gelen tehditler var. Mail olarak tehdit içerikli mesajlar geliyor. Erkeklerin tepki gösterdiği 1. madde cinsellik. Daha haberin içeriğini okumadan, çağrımızın içeriğini okumadan böyle eylem mi olur, 41 gün bir erkek nasıl durabilir gibi tepkiler aldık. Sizi protesto ediyoruz, bundan vazgeçin, bundan dolayı taciz olursa ne olacak, tecavüz olursa ne olacak, şiddet olursa bunun sorumluluğunu yüklenecek misiniz gibi tepkiler var".

Yapılan grev çağrısının yıllar önce yapılan Şener Şen ve Müjde Ar'ın oynadığı "Şalvar Davası" filmiyle ilişkilendirildiğine dikkat çeken Bulan, "Yıllar önce yapılmış güzel bir filmdi. Kadınların erkeklerden bir takım istekleri olmuştu. Son derece makul ve mantıklı. Bununla ilgili de kadınlar cinsel ilişkiye girmeme kararı olmuştu. Birkaç ülkede de buna benzer kadınların cinsel protestosu olmuştu. Biz özellikle 41 gün diyoruz. 41 gün dememizin de özeli bir nedeni var. Toplum arasında 40 gün tabiri vardır.

40 gün erkek kötü davranmaz, hal ve hareketlerine dikkat eder, ciddi empatilerden geçer, taciz ve tecavüze yeltenmez ise inanın o eşiği aşmış olacağız. Bu şekilde erkeklerin ıslah olması yolunda da çok önemli bir adım atılmış olacak" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şener Şen Müjde Ar 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title