Haberler

'Şalvar' Akımı Dünyaya Yayılıyor

Güncelleme:

Bölgeye gelen turistlerin tercihlerinin başında puşi ve şalvar geliyor. Özellikle jean pantolon ile rekabeti başlayan şalvar yakın zamanda dünya piyasasına yayılacağa benziyor.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, tarım ya da hayvancılıkla uğraşan insanların rahat etmek için giydikleri şalvar dünyada moda oldu. Bölgeye gelen turistler ilk olarak yöresel kıyafetlere yöneliyor. Turistlerin tercihlerinin başında kefi (puşi) ve şalvar geliyor. Jean pantolon ile rekabeti başlayan şalvar yakın zamanda dünya piyasasına yayılacağa benziyor.


Dünyaca ünlü şarkıcı ve aktörler, Türkiye'de özellikle Güneydoğu'da tarım ile uğraşan vatandaşların giydiği şalvarı tercih ederek 'Şalvar Akımı'nın dünyada hızla yayılmasına vesile oluyor.

Gün Boyu Rahatlık

Dünyada modaya öncülük eden kişilerin son ürünleri şalvar pantolonlar, Avrupa'da düzenlenen galalarda, ödül törenleri ve düğünlerde ünlü isimlerin tercih etmesi bu akımın hızla yayılmasına neden oldu.


Şalvar'ın Jean İle Rekabeti Başladı


Dansçılar, sporcular, ve hiphopçıların özellikle şalvarı resmi üniformadan saydığı biliniyordu ama sokakta vazgeçilmez olacağını kimse düşünmemişti. Aynen spor ayakkabıda olduğu gibi şalvarda vazgeçilmez oldu, çünkü hem trendy hem rahat. Bir kere rahatına alışan kişiler artık sinemaya, alışverişe, restorana, hatta galaya, ödül törenine ve düğünleri de şalvar ile gidiyor. Bağımlılığı gün geçtikçe yaygınlaşan şalvar, jean pantolon arasında da çok ciddi bir rekabet başlamış gibi görünüyor.


Justin Bieber, Şalvar Akımını Avrupa'da Hızlandırdı


Genelde dans ederken farklı figür ve zor danslarında rahat edeceği kıyafetler olmasından dolayı daha bol ve rahat kıyafetler seçiyorlar. Bol kıyafet seçmelerinde amaç insana rahatlık ve öz güven vermesinden ve kendi iç dünyasında bulunan figürleri dansına yansıtabilmesini sağlamaktadır. Genç kızların sevgilisi dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber, şalvar akımını Avrupa'da hızlandırdı.


Turistler Şalvarla Dolaşıyor


Son zamanlarda Diyarbakır'ı ziyarete gelen turistlerde de şalvarı sıkça görmek mümkün. Kentte gelen turistlerin satın aldığı ilk ürünlerin başında puşi ile birlikte şalvar gelmeye başlayınca şalvar üreten ve satan noktaların sayısı da günden güne artış göstermeye başladı. Turistlerin şalvarlı kentte dolaşması da kent sakinlerini oldukça mutlu ediyor.

Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Güncel

Justin Bieber Türkiye Kültür Sanat Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title