Haberler

Salıpazarı 'Yeşil Hat'la Kesintisiz Enerjiye Kavuşacak

2015 yılında kırsal bölgelerde başlattığı yenileme çalışmalarına dikkat çeken YEDAŞ, Salıpazarı ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerine, ilçeyi besleyen ‘yeşil hattı’ yenileyerek son verecek.

2015 yılında kırsal bölgelerde başlattığı yenileme çalışmalarına dikkat çeken YEDAŞ, Salıpazarı ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerine, ilçeyi besleyen 'yeşil hattı' yenileyerek son verecek.

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde yaşanan uzun ve kısa süreli elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntılarını dile getiren ilçe sakinlerinin adına açıklama yapan Salıpazarı Muhtarlar Derneği'ne üye muhtarları rahatlatacak bilgilendirme YEDAŞ Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından yapıldı. Bölgenin 2015 yılı yatırım planı içerisinde olduğunu ve dolayısıyla yenileme çalışmaları çerçevesinde enerji kesintilerinin yapıldığına dikkat çeken açıklamada, "3 ana grupta dağıtım şebekesi yenileme çalışmalarımız 2015 yılı yatırım bütçesi içerisine dahil edilmiştir. 70 trafonun beslendiği yeşil hattın yenilenmesi ile büyük bir bölgenin enerji kesintisi problemine çözüm bulmuş olacağız" denildi.

"3 ANA GRUP'TA YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR"

YEDAŞ Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Salıpazarı Muhtarlar Derneği üyeleri, ilçede yaşanan uzun ve kısa süreli elektrik enerjisi kesintilerine yönelik sıkıntılarını dile getirmişlerdir. Salıpazarı İlçesi'nin oldukça eskimiş ve yıpranmış durumda olan elektrik dağıtım şebekesindeki ihtiyaç duyulan eksikler yerinde tespit edilmiştir. 2014 yılı sonu ve 2015 yılı başı itibariyle kırsal bölgelerde başlatmış olduğumuz yenileme çalışmaları doğrultusunda, Salıpazarı ilçesi için de tüm yatırım planlama çalışmalarımız yapılmıştır. 2015 yılı yatırım programı çerçevesinde 3 ana grupta (1. gruba bağlı Yavaşbey, Kalfalı, Fındıklı ve Cevizli Mahalleleri, 2. gruba bağlı Kırgıl, Çiçekli, Karaman ve Yayla Mahalleleri, 3. gruba bağlı Yaykın, Biçme ve Muslubey Mahalleleri) tesis çalışmaları tamamlanacaktır. Bu yatırım çerçevesinde enerji kesintilerinin yaşandığı yaklaşık 70 trafonun beslendiği yeşil hattı üzerinde iyileştirmeler yapılacaktır. Bu durumda herhangi bir köy grubundaki arızanın diğer grupları etkilemesinin de önüne geçilecektir. Ayrıca, şirketimizin üçüncü uygulama dönemi hazırlıkları çerçevesinde, birçok köy şebekesinin yenilenmesi işi programlanmıştır. Bu uygulama dönemi içinde Salıpazarı ilçesi elektrik dağıtım şebekesinin düzenlenmesi ve iyileştirilmesi, Koordinatörlüğümüzce öncelikli yatırım programı arasında yer almaktadır. Sorumluluk bölgesinde müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti sunmayı amaçlayan şirketimiz, önceliğini can güvenliği, daha sonra da müşteri memnuniyeti olarak belirtmiştir. Şirketimizce, 2015 yılı yatırım dönemi içerisinde yer alan tüm bölgelerde gerçekleştireceği yenileme ve iyileştirme çalışmaları neticesinde kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti sağlanmış olacaktır." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title