Haberler

Salıpazarı'na 26 Milyon TL'lik Yatırım

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun’un küçük ilçelerinden Salıpazarı’nda bugüne kadar 15 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun'un küçük ilçelerinden Salıpazarı'nda bugüne kadar 15 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi. Fen İşleri Daire Başkanlığı, 2018 mahalli idareler seçimine kadar ilçenin alt ve üst yapısına 11 milyon TL daha harcayarak, toplam yatırımını 26 milyon TL'ye çıkaracak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, şantiyeye çevirdiği ilçelerden biri olan Salıpazarı'nda çalışmalar sürüyor. 44 mahallesi bulunan 18 bin 869 nüfuslu ilçede Fen İşleri Daire Başkanlığı, yol sorunu ortadan kaldırmaya çalışıyor. 175 kilometre yol ağı bulunan ilçenin mahallelerinde beton yol yapımı devam ediyor. 67 kilometresi sathi kaplama, 108 kilometresi stabilize olan ilçenin 26 mahallesinde 55 kilometre beton yol yapıldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı, 2016-2017-2018 döneminde Salıpazarı'nda 35 kilometre beton yol, 22.5 kilometre sıcak asfalt yol yapmayı hedefliyor.

Yol çalışmaları dışında ilçe, Samsun Büyükşehir Belediyesi yatırımları ile değişip modernleşiyor. Geçen yıl sel yaşanan sel hadisesinde zarar gören ilçede bir daha doğal afet yaşanmaması için dere içinde gerçekleştirilen istinat duvarları yapımı ve dere içi temizliği tamamlanarak, olası bir sel tehlikesi ortadan kaldırıldı. Salıpazarı'nın batı yakasındaki ilçeye giriş caddesi ve meydan ve Saat Kulesi, doğal taş elemanları ile yeniden düzenlendi. Meydanın eski görüntüsünden eser kalmazken, yeni hali herkesi memnun ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, ilçe merkezinde köprü de inşa ederek halkın kullanımına sunmuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title