Haberler

Salim Altunay Anıldı

Güncelleme:

Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden bir vefa örneği

Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi geçen yıl elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Okul Müdürü Salim Altunay'ı hazırladıkları duygusal bir programla andı. Okul idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri,sevenleri ve ailesinin katıldığı program okul konferans salonunda  gerçekleştirildi. Sunuculuğu Meslek dersleri öğretmeni Hayrettin Kazancı’nın yapığı programda okul Müdürü Hüseyin Kır duygusal bir konuşma yaptı. Salim Altunay'ın hayat hikayesini anlatan sinevizyon gösterisinden sonra okul meslek dersleri öğretmeni Mustafa Bolat Salim hoca için yazdığı şiiri okudu. Edebiyat öğretmeni Kerim Çırakoğlu'nun yazdığı şiiri okumasından sonra sevenlerinin Salim Hoca hakkındaki görüş ve hatıraları dile getirildi. Programın son bölümünde öğrencilerin Salim Altunay için okudukları Hatimlerin duası yapıldı.

Salim Altunay kimdir?
Salim Altunay, 3 Ocak 1955 tarihinde Amasya’nın Hamamözü İlçesi’ne bağlı Sarayözü Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Hamamözü Ortaokulu’nda, lise öğrenimini ise Çorum İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. İHL’den mezun olduktan sonra bir yıl Zonguldak’ın Beycuma İlçesi Hacı Ali Köyü’nde imamlık yaptıktan sonra 1980 yılında Bursa Yüksek İslam Enstitüsü’ne kayıt yaptırdı. 1983 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1984–1987 yılları arasında Muş Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yaptı. 1987–1991 yıları arası Çorum’un Laçin İlçesi Narlı Ortaokulu’nda müdür olarak, aynı yerde okulların birleştirilmesi ile 1991–1993 yılları arasında ilköğretim okulu müdürü olarak görev yaptı. 1993–2010 tarihleri arasında Çorum Merkez Öğretmen Salim Akaydın İlköğretim Okulu’nda okul müdürü olarak görev yapan Altunay, 13 Ağustos 2010 tarihinde Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü olarak göreve başladı. Altunay, evli ve üç çocuk babası.










Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Mustafa Bolat Hamamözü Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title